Politistul care si-a incatusat capitanul pentru ca l-a prins baut la volan: „Nu-mi pasa nici daca esti presedintele” – Video

externe

Un capitan de politie din cadrul Departamentului de Politie din Oklahoma City (OKCPD) a fost filmat in timp ce ii cerea in mod repetat unui sergent din cadrul departamentului de politie sa isi opreasca camera de corp in timpul unui control pentru conducere sub influenta alcoolului.

La 12 martie, capitanul James „Matt” French, din echipa de investigare a omuciderilor din cadrul OKCPD, a fost tras pe dreapta sub suspiciunea de conducere in stare de ebrietate de catre sergentul Chris Skinner.

Skinner l-a oprit pe French in jurul orei 1:30 dimineata, dupa ce capitanul ar fi fost vazut ca a virat brusc, a depasit viteza si nu a semnalizat ca schimba directia.

In videoclip, French deschide portiera masinii sale inainte ca sergentul sa se apropie.

„Treci inapoi in vehicul”, spune sergentul Skinner.

„Sunt”, incepe sa spuna French.

„Beat?” sugereaza Skinner.

Skinner a spus ca French avea ochii inlacrimati, iar vorbirea lui era greoaie in timpul schimbului de replici.

Inregistrarea camerei de corp il surprinde pe capitanul de politie spunandu-le politistilor ca el este capitan si cerandu-i in mod repetat ofiterului de la acelasi departament de politie sa isi opreasca camera de corp.

„Sunt capitanul departamentului de politie”, a spus French.

„Ce departament de politie?” raspunde Skinner.

„Oklahoma City. Opreste-ti camera”, ii ordona capitanul.

Inregistrarea camerei de corp il surprinde pe capitan asigurandu-se ca ofiterul stie ca este „un capitan al departamentului de politie” si cerandu-i in mod repetat lui Skinner sa opreasca camera.

In ciuda cererilor repetate ale capitanului, Skinner a refuzat sa isi opreasca camera.

„Domnule, pot sa… puteti sa o opriti?”, l-a intrebat din nou French pe politist. „Va intreb. Sunt capitan la departamentul de politie”.

„Nu-mi pasa daca esti un membru al unei bande sau presedintele Statelor Unite”, raspunde Skinner. „Daca te-as trata diferit de cum as trata un localnic din South Side sau un pedofil, cum vi se pare asta?”.

De-a lungul schimbului de replici cu ofiterul de politie, Skinner l-a intrebat in mod repetat pe French cate bauturi a consumat in timpul serii. In cele din urma, French a spus ca a jucat un joc de poker si a baut „trei sau poate patru beri”.

Ofiterul l-a intrebat pe French daca i se pare intelept sa se urce la volan dupa ce a baut.

„Nu, dar am venit de la patru blocuri [de aici]”, a spus French inainte de a incepe un test de sobrietate pe teren.

In timp ce se straduia sa isi mentina echilibrul, capitanul l-a rugat din nou pe Skinner sa opreasca camera de supraveghere corporala.

„Stiu ca sunteti la curent cu politica noastra privind camerele video corporale. Stiti ca nu pot opri aceasta camera de corp”, a raspuns Skinner. „Stiu, dar as vrea sa vorbesc cu dumneavoastra”, i-a spus French ofiterului.

„Sunt sergent si am depus juramantul de a respecta legea. Nu arat favoritism fata de nimeni, indiferent de situatie”, i-a spus ofiterul lui French.

„Aveti de gand sa ma arestati, domnule?”, a mai interba French. „Da, o voi face”, a raspuns Skinner.

French a fost incatusat si inregistrat in Oklahoma County Detention Center. Capitanul a fost plasat in concediu administrativ platit in timp ce se desfasoara o ancheta interna.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: