Politolog Ucraina: „A fost arestat amiralul Igor Osipov, comandantul flotei ruse din Marea Neagra”. Osipov trebuia sa se asigure ca Moskva poate sa faca fata unui atac cu rachete

externe

Comandantul flotei militare rusesti din Marea Neagra a fost arestat dupa ce crucisatorul Moskva s-a scufundat in aceasta saptamana, anunta un cunoscut politolog ucrainean.

Amiralul Igor Osipov ar fi fost arestat de persoane in haine civile, sustin martori oculari, potrivit politologului ucrainean Taras Berezovets pe Telegram.

Osipov ar fi fost arestat pentru ca el a fost oficialul care a verificat ultima data gradul de pregatire al Moskva pentru potentiale atacuri cu rachete inca din februarie 2022, potrivit Dialog.UA.

Statele Unite cred ca Moskva, nava amiral a flotei rusesti din Marea Neagra, a fost lovita de doua rachete ucrainene anti-nava Neptun, a declarat vineri un inalt oficial american.

Pana in prezent, agentiile de presa rusesti au citat joi doar Ministerul Apararii, care a declarat ca Moskva s-a scufundat pe o mare furtunoasa dupa  un incendiu si explozii care au implicat munitia depozitata la bord.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: