externe

Polonezii s-au tinut de cuvant. Ministrul Apararii: „Primele tancuri Leopard 2 au ajuns azi in Ucraina”

Ministrul polonez al Apararii, Mariusz Blaszczak, a declarat la deschiderea Consiliului National de Securitate al tarii ca primele tancuri Leopard 2, din cele 14 promise, au ajuns deja in Ucraina.

Joi, agentia de presa Bloomberg a citat un oficial anonim care a declarat ca Polonia va trimite astazi primul lot din cele 14 tancuri Leopard 2 promise. Potrivit sursei, acest lucru va fi anuntat de premierul polonez Mateusz Morawiecki in timpul vizitei sale de astazi la Kiev.

Polonia a fost printre primele tari care a anuntat ca va trimite tancuri germane Leopard 2 catre armata Ucrainei. Ulterior, s-a alaturat unei coalitii de tari care sunt gata sa furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2. Pe langa Polonia, coalitia include Germania, Danemarca, Spania, Canada, Olanda, Norvegia si Portugalia. .

Marea Britanie si SUA au anuntat ca intentioneaza sa trimita Challenger si Abrams.

Presedintele SUA, Joe Biden, a declarat ca aliatii intentioneaza sa furnizeze in total aproximativ 700 de tancuri fortelor armate ucrainene. Presedintele SUA a anuntat, de asemenea, livrari comune de mii de vehicule blindate si peste 2 milioane de obuze catre Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

50 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

2 ore ago

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el fiind…

2 ore ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

2 ore ago