Polonia a cerut ajutorul Marii Britanii pentru apararea impotriva rachetelor si dronelor rusesti

externe

Guvernul polonez a cerut Marii Britanii sa ofere sprijin si tehnologie pentru a contracara rachetele, dronele si baloanele de spionaj rusesti, scrie Bloomberg.

Solicitarea respectiva a venit dupa o serie de incidente in spatiul aerian polonez in ultimele luni.

Marea Britanie analizeaza in prezent raspunsul la solicitarea Poloniei.

Guvernul britanic a refuzat sa comenteze, declarand doar ca sistemul de aparare aeriana Sky Saber a fost deja desfasurat in Polonia. Anterior, Marea Britanie a incheiat un acord pentru a furniza Poloniei echipamente de aparare antiaeriana in valoare de 2,4 miliarde de dolari.

Va reamintim ca in Polonia are loc un scandal legat de o racheta, probabil ruseasca, care se pare ca a intrat pe teritoriul tarii inca din decembrie, dar publicul a aflat despre ea abia in luna mai.

Ministrul polonez al Apararii a declarat ca armata a urmarit atunci racheta si a reactionat corespunzator. Opozitia cere demisia ministrului.

In plus, in luna mai, in Polonia a aparut un obiect in spatiul aerian – probabil un balon de observatie care a zburat din directia Belarus.

La 15 noiembrie 2022, o racheta a cazut in localitatea Pshevoduv de la granita cu Ucraina, incident in urma caruia au murit doua persoane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: