Ponta a simtit miros de sange, a lansat planul de preluare a PSD de la Liviu Dragnea. Primele actiuni

politica

Dupa ce luni seara a lansat critici dure la adresa lui Liviu Dragnea si a lui Sorin Grindeanu, Victor Ponta a anuntat ca va organiza in curand o intalnire doar cu cei care au fost ministri in cabinetul sau. Relatiile dintre Victor Ponta si Liviu Dragnea sunt extrem de incordate de o buna bucata de vreme, in ciuda declaratiilor publice pe care le fac cei doi.

Potrivit unor surse hotnews.ro, Victor Ponta i-a invitat pe cei care au fost ministri in guvernele pe care le-a condus la o intalnire in Brasov, la finalul lunii februarie. Intalnirea ar urma sa aiba loc la un hotel. Ponta a explicat apoi ca intalnirea marcheaza un an de la infiintarea fundatiei Black Sea Regional Project, condusa de el, si ca intalnirea s-ar fi amanat pentru luna martie, deoarece sambata Ponta e plecat din tara.

Luni seara, Ponta a lansat critici dure la adresa lui Liviu Dragnea, in timpul unui interviu pentru Romania TV. Intrebat daca abrogarea OUG 13 a fost o greseala, Victor Ponta a spus ca „totul a fost o greseala”.

„Da, cred ca totul a fost o greseala, adica nici nu mai stiu ce sa zic. (…) N-a inteles nimeni nimic. Dintr-o idee buna si corecta s-a ajuns la un dezastru”, a afirmat Ponta.

Fostul premier a adaugat ca in legatura cu OUG 13 au fost facute mai multe greseli, prima fiind lipsa de asumare a ordonantei in cauza.

„In primul rand, lipsa de asumare. Adica nu poti sa dai pe Iordache, iertati-ma, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Poate asa a fost, poate Iordache a stat singur si a scris ordonantele, imi cer iertare. Trebuia sa fie domnul Dragnea, cu domnul Tariceanu si cu domnul Grindeanu sa spuna ziua in amiaza mare: ‘domne’, de aia ne-au votat multi oameni (…). Al doilea lucru: explica ce vrei sa indrepti. Eu am citit de multe ori acea ordonanta, dupa ce a fost publicata in presa, cum sa va spun, si daca ramanea in vigoare, (…) nu se intampla mai nimic, (…) nu era o chestiune prin care sa indrepti o problema reala. Si a treia chestie, daca zici ca e urgenta, nu poate fi urgenta in 10 zile, daca nu-i urgenta, las-o lege in Parlament. Daca pui 10 zile, inseamna ca nu-i urgenta. Nu exista urgenta de 10 zile, urgenta e de azi”, a indicat Ponta.

Referitor la proteste, Ponta a spus ca are o apreciere diferita de alti social-democrati si a opinat ca „exista o parte importanta din societatea romaneasca care, orice ar fi, in orice situatie, in orice zi sau noapte, este anti-PSD. Poti sa faci orice. Este un dat, daca vreti. Este o parte minoritara, pentru ca de aia PSD castiga alegerile, dar este o parte foarte hotarata, foarte hotarata”.

Victor Ponta considera ca ceea ce se intampla in tara de la jumatatea lunii ianuarie „este o nebunie” si ca se exprima in nume personal, deoarece nu face parte din conducerea partidului, dar nici nu a fost consultat in luarea vreunei decizii.

„Totusi, e o nebunie ce se intampla dupa 15 ianuarie (…), totul pare o harmalaie asa, o nebunie si nimic nu mi se pare mai rau pentru Romania anului 2017, decat aceasta harmalaie si nebunie care au pornit si care nu par sa se termine prea curand. (…) Operatiunea asta declansata in ianuarie, cu ordonantele, cu 13-14, zici ca au scris-o ailalti. Ma uitam si ma frecam la ochi. (…) Nu vorbesc (…) in numele PSD pentru ca nici nu fac parte din conducerea PSD, nici n-am fost consultat in vreun fel despre decizii, nici n-am fost instiintat, le-am aflat ca si dumneavoastra. Incerc sa le inteleg si nu mi-e deloc indiferent ce se intampla”, a adaugat Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: