Categories: politica

Ponta actioneaza, PSD tace. Fostul premier cere DNA sa-l ancheteze pe Iohannis pentru CONFLICT de interese

Victor Ponta cere procurorilor DNA sa inceapa urmarirea penala a lui Klaus Iohannis. El il acuza pe presedinte ca a numit ca ambasador in Danemarca pe fiul unui afacerist din Sibiu cu care a colaborat la primaria din Sibiu.

Victor Ponta spune ca presedintele Klaus Iohannis se face vinovat de conflict de interese in cazul numirii ambasadorului pentru Danemarca, Mihai Alexandru Gradinar, care este fiul unui afacerist din Sibiu care a avut contracte cu primaria condusa de Klaus Iohannis.

„Bun – deci acum, daca suntem toti egali in Romania si daca se respecta ceea ce s-a intamplat in cazul altora, urmeaza:

1. DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de „Conflict de interese” prevazuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece „in exercitarea atributiilor de serviciu … a participat la luarea unei decizii … prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani.” (vezi mai jos textul)
2. Tinerii frumosi si liberi care au cerut „un alt fel de politica” vor iesi diseara in strada sa ceara demisia Presedintelui vinovat. (asa cum fac in aceste zile in Brazilia, Franta etc.)
3. Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal si pentru fals si uz de fals, fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, asa cum a stabilit deja prin hotarare definitiva Curtea de Apel Brasov. Si sigur va fi solicitat de catre ANAF sa restituie suma de 600 milioane incasata fara drept ca si chirie pentru casa obtinuta in mod fraudulos.

Eu cred ca Romania este un stat de drept in care toti suntem egali in fata legii si raspundem pentru faptele noastre – sau NU?!”, a scris Ponta pe Facebook.

Bun – deci acum, daca suntem toti egali in Romania si daca se respecta ceea ce s-a intamplat in cazul altora, urmeaza…

Posted by Victor Ponta on Friday, April 8, 2016

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago