Ponta anunta ca oamenii lui Voiculescu de pe lista PSD vor migra la extremistii lui Marine Le Pen: „Voiculescu are trei candidati”

politica

Victor Ponta anunta ca trei dintre candidatii PSD la europarlamentare, cei impusi de Dan Voiculescu, se vor alatura grupului „suveranistilor” din Parlamentul European. Grupul este fondat din extremistii Matteo Salvini (Italia) si Marine Le Pen (Franta).

Intrebat de Europa Libera daca exista vreun partid in Romania care se va alatura extremistilor, Ponta a raspuns afirmativ, indicand catre PSD.

„Da, PSD sau macar o parte. Cei trei candidati veniti din partidul domnului Voiculescu, probabil ca vor merge acolo. Cu siguranta, daca asculti ceea ce spun, ei sunt din acea parte. Probabil si cei care il asculta pe domnul Dragnea”, a declarat Ponta.

Cei trei candidati impusi de Dan Voiculescu sunt: Carmen Avram, Maria Grapini si Chris Terhes.

Ponta a mai spus ca partidul se va alatura, cel mai probabil, grupului socialistilor europeni.

„PSD nu se poate opune, am avut deja o discutie cu liderul grupului, Udo Bullmann, care mi-a spus: va asteptam la noi. Evident ca cei de acolo calculeaza si in functie de mandate, ca asa e politica, e pragmatica. Cu cat mai multe mandate are Pro Romania, cu atat mai usoara va fi decizia socialistilor sa scape de PSD. Acum ei spun: voi luati trei, PSD ia opt, stiti, pierdem cinci mandate. Daca noi reusim sa luam patru si PSD sapte si daca din cei sapte de pe lista PSD unul, doi nu merg cu Dragnea spre suveranisti, antieuropeni, atunci e mai usor si calculul politic”, a mai spus Ponta.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: