Ponta confirma dezvaluirile lui Basescu. Ce se afla in spatele razboiului paranoic dus de Dragnea impotriva SPP

politica

Fostul premier Victor Ponta a declarat marti seara, la Digi 24, ca seful SPP, Lucian Pahontu, este „noua tinta” a liderului PSD, Liviu Dragnea, si a sustinut ca la mai multe evenimente „semioficiale” a vazut personal ca „era foarte amabil Dragnea cu Pahontu”.

„(Dragnea) nu spune niciodata nimic cu subiect si predicat. (…) Da mesaje, zi, domne, care e statul paralel, ala unde taiai tu porcul, zi ce faci! (…) Daca Grindeanu si cu Tudose erau controlati din alta parte si Dragnea i-a pus, inseamna ca Dragnea era controlat din alta parte, iar eu, personal, care am asistat, am vazut cu ochii si cu urechile mele am auzit, stiu sigur ca domnul Dragnea avea relatii privilegiate cu ceea ce acum numeste statul paralel. (…) Am participat la multe evenimente, semioficiale, la care era si domnul Pahontu de la SPP, noua victima, noua tinta a lui Dragnea. Deodata il face faimos, cred ca lumea nu stia cine e Pahontu. Era foarte amabil Dragnea cu Pahontu, nu i-a taiat chiar sorici, aia doar la doamna Kovesi, dar nu era asa luptator”, a spus Victor Ponta.

El a afirmat ca in perioada in care a fost sub protectia SPP nu s-a simtit spionat. „Eu am avut cinci ani SPP, nu m-am simtit spionat, m-am simtit protejat, realmente. (…) Hai sa desfiintam SRI-ul, SPP-ul, sa desfiintam toate aceste institutii. (…) Aceasta e paranoia deja, inseamna ca un stat e inlocuit cu vointa unui om”, a declarat Ponta.

O reactie identica a avut si Traian Basescu, marti seara, la B1 TV.

„N-am auzit o data sa iasa vreo informatie despre viata mea privata. Aici este vorba despre o paranoia a lui Dragnea. N-au voie sa faca rapoarte si nu au voie sa-si informeze sefii despre alte aspecte in afara de misiunea lor. Cea mai mare grija a acestui serviciu este ca nu cumva cineva sa vorbeasca cu sotia, sa nu spuna ceva la coafor. Imi exprim increderea totala in aceasta structura a statului. Mai mult, asigura protectie reprezentantilor ONU”, a declarat Traian Basescu la B1 TV.

Fostul premier a precizat ca nu exista avize negative ale SRI si ca in perioada in care a fost premier a primit „note” in care nu erau scrise minciuni.

„Cand pui un ministru, membru al CSAT, dar dupa aceea, secretar de stat, n-ai de unde sa-i cunosti personal (…), rolul legal si scopul pentru care exista institutii ale statului este sa intrebi. (…) Nu mi-a zis mie niciodata SRI-ul ‘pune-l pe ala sau nu-l pune pe ala ministru’. (…) Nu exista avize negative, exista o nota care spunea asa: despre persoana X nu stim nimic sau despre persoana X stim ca are probleme de un anumit fel sau de altul. Nu am luat decizia numai pe baza a ce scria acolo. (…) Eu n-am intalnit in aceste note, patru ani ca prim-ministru, minciuni. Nu se scriu minciuni in note. Era un mod de a mai cere niste date si era un mod de a ma acoperi pe mine (…). Asta e o chestie in care domnul Dragnea, folosind paranoia asta antisistem, statul paralel, de fapt vrea sa numeasca oameni – si de altfel a si inceput, am vazut – care sa nu mai fie supusi niciunui fel de scanning, de radiografie, nici profesional, nici juridic. In felul asta domnul Dragnea incearca sa puna oameni despre care prim-ministrul, cine e el, daca ar cere date, ar primi niste lucruri rele. La fel acum noua poveste cu SPP-ul”, a adaugat Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: