Ponta nu se mai controleaza: „Sunt unii mai smecheri si mai destepti, noi de ce nu avem voie?”

news

Premierul Ponta afirma ca trebuie aplicata o regula comuna legat de posibilitatea exprimarii opiniei privind deciziile instantei, afirmand ca „sunt unii smecheri” care pot critica hotarari iar altii sunt judecati de CSM si intreband daca numai Danilet poate vorbi pentru CSM „unde-l trimite partidul”.

El a sustinut declaratia dupa ce, anterior, judecatorul Alexandru Serban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a cerut in plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sesizarea Inspectiei Judiciare pentru afirmatii ale premierului legate de judecatori, iar Ponta a reactionat atunci aratand ca magistratul Danilet a vorbit la TV de cazul Rarinca fara sa starneasca reactii.

„Eu am intrebat un lucru pe care vreau ca sa-l inteleaga, totusi, toata aceasta tara: Domnul Danilet, judecator la CSM, se duce la televizor si comenteaza o hotarare judecatoreasca, spune ca nu-i buna. Eu daca spun de o hotarare judecatoreasca ca-i buna sau ca nu-i buna, pe mine ma judeca CSM-ul si intrebarea mea este: ‘Domne’, membrii CSM se supun si ei legii sau doar ei au voie si noi n-avem voie?’, despre asta era intrebarea mea care mie, sincer, mi se pare pe intelesul tuturor. Domne’, daca Danilet poate, eu de ce nu pot? (…) Eu cred ca ori facem o regula pentru toata lumea, ori sunt unii mai smecheri si mai destepti care pot sa critice hotararile judecatoresi ca nu le plac, dar noi n-avem voie. Despre asta vorbim. Totusi, chiar isi bat joc de noi toti? Noi n-avem voie sa scoatem un cuvant, dar Danilet merge unde-l trimite partidul sa vorbeasca in numele CSM-ului”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a amintit ca o prima instanta s-a pronuntat in cazul lui Liviu Dragnea, iar anumite persoane au inceput sa critice hotararea unor membri ai completului de judecata.

„Doi judecatori au decis ceva intr-un caz la Curtea de Apel. Domne’, toata propaganda s-a reprezit pe ei sa-i omoare, au aparut stenograme, au dat mesajul toti acoperitii si descoperitii, sa omoram doi judecatori ca au dat o decizie (…) Daca condamnau, ce faceau ei, ii laudau? Nu se poate totusi. Au dat niste judecatori o decizie, asta e decizia”, a spus Ponta.

Dupa ce jurnalisti i-au spus ca pot fi facute greseli judiciare, Ponta a exclamat: „Dar numai invers!”

El a reiterat ca poate avea o opinie in acest sens.

„Si eu am zis ca poate s-a facut o greseala cand a fost condamnat domnul Dragnea. Am voie sa spun asta sau trebuie sa ma cheme Danilet ca sa spun asta, Doamne-fereste ?”, a mai afirmat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: