politica

Ponta se da rotund ca s-a intalnit cu Biden de doua ori: „La Washington si la Bucuresti”

La scurt timp dupa ce au inceput sa curga mesajele de felicitare la adresa lui Joe Biden, mai multi lideri politici romani si-au postat pe paginile de socializare fotografii in care apar alaturi de noul presedinte al SUA. Printre acestia se afla, desigur, si Victor Ponta.

Ponta a postat fotografii in care apare alaturi de Biden atat la Bucuresti, cat si la Washington.

„La Washington si la Bucuresti- @joebiden este un prieten al Romaniei! Congratulations”, a scris Ponta pe Facebook.

Un alt politician care se mandreste public ca l-a intalnit pe Biden este Robert Cazanciuc. Cazanciuc, a dorit sa fie primul lider politic roman care il felicita pe Joe Biden.

„‘Am candidat ca democrat, dar voi fi presedintele tuturor americanilor!’ a declarat Joe Biden in primul discurs de dupa alegeri. Asta inseamna sa te ridici la inaltimea functiei prezidentiale! Cu siguranta vor reveni vremurile cand o strangere de mana insemna onoare! Congratulations Mister President!”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Candidatul democrat la functia de presedinte Joe Biden a multumit alegatorilor americani pentru ca i-au acordat o „victorie convingatoare” si s-a angajat sa „refaca sufletul Americii” si fie „un presedinte care uneste, nu care divide” in discursul pronuntat sambata seara la Wilmington, Delaware, dupa ce presa a anuntat in cursul zilei victoria sa in scrutinul prezidential din 3 noiembrie, informeaza AFP si dpa, citate de Agerpres.

Presedintele ales a cerut americanilor sa nu isi mai trateze „adversarii ca pe dusmani” si a promis ca America va fi „din nou respectata in lume”.

Este „timpul sa vindecam America”, le-a spus el sutelor de sustinatori adunati sa il asculte.”Sa ne vedem, sa vorbim”,”sa ne dam o sansa”, a insistat el intr-un discurs cu accente aprinse.

„Am candidat pentru aceasta functie pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrala a acestei natiuni, clasa de mijloc, si pentru a face ca America sa fie respectata din nou in intreaga lume”, a declarat Biden in fata multimii entuziaste de sustinatori.”Si acum munca de a indeplini aceasta viziune a devenit realitate”.

Biden le-a multumit alegatorilor afro-americani pentru sprijinul acordat in timpul campaniei electorale.”Mi-ati tinut mereu spatele si o sa vi-l tin si eu voua”, a afirmat politicianul democrat.

Presedintele ales al SUA a mai declarat ca munca sa va incepe cu „obtinerea controlului asupra COVID”.”Nu voi precupeti niciun efort, niciunul, si niciun angajament pentru a face reversibila aceasta pandemie”, si-a asigurat Biden audienta.

El a precizat ca luni va crea un grup de oameni de stiinta care vor pune in aplicare planul sau de combatere a pandemiei noului coronavirus dupa ce va prelua functia de presedinte.”Luni voi infiinta un grup de oameni de stiinta si experti” pentru a lucra „la un plan care va intra in vigoare incepand cu 20 ianuarie 2021”, a declarat Joe Biden.

Fara a-si mentiona rivalul, fostul vicepresedinte din administratia Barack Obama a afirmat ca intelege „dezamagirea” alegatorilor republicanului Donald Trump, care refuza sa isi recunoasca infrangerea.”Eu insumi am pierdut alegeri, dar (…) este timpul sa punem deoparte retorica abraziva, sa reducem temperatura”, a spus el.

„Voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat ca si pentru cei care m-au ales”, a promis Joe Biden.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

9 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

9 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

9 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

9 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

9 ore ago