externe

„Risc de declansare a unui razboi mondial” – Seful fortelor armate britanice. „Lumea este un loc foarte nesigur si nelinistit”

Actuala nesiguranta globala si ingrijorarea pe fondul crizei economice provocate de pandemia de coronavirus risca sa duca la declansarea unui alt razboi mondial, a avertizat seful fortelor armate britanice, Nick Carter, transmite duminica Reuters, citata de Agerpres.

Intr-un interviu difuzat pentru a coincide cu Duminica Pomenirii – comemorarile anuale desfasurate in Regatul Unit in amintirea celor ucisi sau raniti in cele doua razboaie mondiale si in conflictele ulterioare – Nick Carter a atras atentia ca escaladarea tensiunilor regionale si erori de judecata ar putea duce in cele din urma la un conflict extins.

„Cred ca traim intr-un moment in care lumea este un loc foarte nesigur si nelinistit si, desigur, dinamica competitiei globale este deopotriva o caracteristica a vietilor noastre, si cred ca riscul real pe care il avem cu un numar destul de mare de conflicte regionale aflate in desfasurare in acest moment este sa ne confruntam cu o escaladare pornita dintr-o eroare de judecata”, a declarat Carter la Sky News.

Intrebat daca se refera la faptul ca exista o amenintare reala de declansare a unui alt razboi mondial, Carter a raspuns: „Spun ca exista un risc si trebuie sa fim constienti de aceste riscuri”.

Carter, care a devenit seful armatei britanice in 2018, a apreciat ca este important sa ni-i amintim pe cei care au pierit in razboaiele precedente, ca un avertisment pentru cei care ar putea repeta greselile trecutului.

„Daca uitam de oroarea razboiului, atunci cred ca cel mai mare risc este ca oamenii ar putea considera ca a merge la razboi este un lucru rezonabil”, a avertizat el. „Trebuie sa tinem minte ca poate ca istoria nu se repeta, dar are o ritmicitate, si daca privim in urma la ultimul secol (si la perioada de) dinaintea ambelor razboaie mondiale, cred ca nu se poate pune la indoiala faptul ca a existat o escaladare care a dus la erori de judecata care au dus in cele din urma la razboaie de proportii pe care speram sa nu le mai vedem vreodata”, a explicat oficialitatea britanica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: armata uk

Recent Posts

„Este regretabil ca o tara atat de mare si independenta si puternica precum China este un instrument in mainile lui Putin,” spune Volodimir Zelenski

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat China ca ajuta Rusia sa "saboteze" viitoarea conferinta de…

27 de minute ago

Venetia, noi reguli impotriva afluxului de turisti. Autoritatile interzic grupurile mai mari de 25 de persoane

Autoritatile din Venetia - unul dintre cele mai populare orase turistice din Europa - au…

34 de minute ago

Tanarul de 19 ani care s-a inecat in Olt era fotbalist la CSM Slatina Under 19. Mesajul transmis de clubul slatinean

Tanarul, in varsta de doar 19 ani, din Slatina, care s-a inecat in raul Olt,…

41 de minute ago

Trupurile celor doua tinere romanece luate de viitura in Udine, Italia, au fost gasite

Conform RAI News, dupa doua zile de cautari asidue ale tinerilor „maturati” de viitura raului…

2 ore ago

SUA: elevii incep sa poarte ghiozdane transparente, pentru a fi prevenit accesul cu arme de foc in scoli

Intr-o vreme in care impuscaturile din scolile americane sunt un flagel national,  colegiile si universitati…

4 ore ago