„Pop trebuie sa fie exclus din PSD pentru ca a jignit partenerii strategici ai tarii”. Senatorului PSD ii explodeaza „gandacii” in fata

politica

PNL le-a solicitat joi social-democratilor sa il excluda din partid pe Liviu Pop pentru ca ”a jignit partenerii strategici ai tarii”, dupa ce acesta a postat pe o retea de socializare o imagine in care a comparat SUA, Olanda, Germania si Austria cu gandaci care invadeaza Romania.

„Senatorul PSD, Liviu Pop a jignit intr-un mod inacceptabil unii dintre cei importanti parteneri occidentali ai Romaniei, prin publicarea unei imagini in care tari precum Statele Unite ale Americii, Germania, Austria sau Olanda sunt reprezentate de niste gandaci care invadeaza Romania. Imaginea publicata de senatorul Liviu Pop exprima o gandire anti-occidentala care infiereaza investitiile straine ca o forma de cotropire imperialista a resurselor nationale. Solicitam conducerii si membrilor PSD sa se delimiteze de astfel de mesaje publice si sa-l excluda pe senatorul Liviu Pop din partid ca singura modalitate de a arata ca acest mod de gandire nu este specific partidului. In cazul in care Liviu Pop nu va fi exclus din partid, PSD confirma ca aceasta exprimare este pozitia oficiala a partidului, o pozitie anti-europeana, anti-democratica, impotriva economiei de piata, impotriva libertatilor economice fundamentale precum libera circulatie a capitalurilor, a bunurilor si serviciilor si a omenilor”, se arata intr-un comunicat de presa al PNL, remis Mediafax.

Liberalii au sustinut ca social democratii nu sunt la prima atitudine de acest fel, „pozitii similare avand in ultimele zile si liderul PSD, Liviu Dragnea”.

”Acest fel de exprimare face parte din propaganda de sorginte ruseasca anti-occidentala si anti-democratica, folosita in regimurile totalitare din tarile din fosta Uniune Sovietica, Cuba, Venezuela sau Coreea de Nord. Iar mesajul care insoteste imaginea publicata de senatorul PSD este o manipulare grosolana care ascunde interesele adevarate ale celor care nu doresc exploatarea gazelor din Marea Neagra si care fac astfel jocurile Rusiei si ale Gazprom. Prin atitudinea sa, PSD nu spune stop plecarii gazelor gratis din Romania, ci spune stop exploatarii gazelor din Marea Neagra pentru a servi interesele Rusiei care nu doreste reducerea dependentei Romaniei de gazul rusesc. Din pacate, exprimarea senatorului Liviu Pop nu este singulara si intamplatoare la nivelul PSD. In ultimele zile, pozitii publice similare au avut si presedintele partidului, Liviu Dragnea, ca si principalul consilier al premierului Romaniei, Darius Valcov. Aceasta atitudine publica si acest mod de gandire ale unor lideri ai partidului aflat la guvernare sunt extrem de nocive si afecteaza grav interesele strategice ale Romaniei”, precizeaza sursa citata.

Senatorul PSD Liviu Pop a postat o imagine pe o retea de socializare, in care a comparat SUA, Olanda, Germania si Austria cu gandaci care care invadeaza Romania. Acesta a declarat pentru Mediafax ca a distribuit fotografia pentru ca i s-a parut ”foarte, foarte interesanta”.

„Mi s-a parut foarte, foarte interesanta (imaginea – n.r.), de aceea am pus-o. Mesajul a fost preluat de pe un site de socializare. Nu am interpretat poza din punct de vedere al animalelor care apar in poza, doar mesajul domnului presedinte Iohannis m-a impresionat”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop.

El sustine ca nu a intentionat sa compare tarile respective cu gandaci.

”Doamne fereste, nu am comparat pe nimeni cu gandaci. Eroare cred ca este mesajul presedintelui Iohannis. Nu putem compara partenerii cu animalele, de fapt pe nimeni nu putem compara cu animale. Nu cred ca e nevoie de o reactie pentru ca repet nu am intentia si nu o sa am intentia de a compara o tara cu un animal sau o persoana cu un animal. Nu, mi-a placut partea de sus a postarii, dar nu puteam sa tai ca eram acuzat de plagiat si atunci trebuia sa las jos de unde am preluat, scrie in partea de jos de unde am preluat postarea”, a sustinut Pop.

In ilustratia postata de Liviu Pop apare o farfurie pe care se afla harta Romaniei, in interiorul careia se afla o sonda de gaze naturale, precum si gandaci care au atribuite numele Statelor Unite ale Americii, Austriei, Olandei si Germaniei.

In stanga apare o imagine cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, cu mesajul „Stop, gazele nu pleaca gratis din Romania”, iar in partea dreapta apare presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu mesajul „Pai te arestam si tot il luam”.

Postarea a fost criticata de internauti, avand sute de comentarii si peste 200 de distribuiri.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: