„Popa Chris Terhes este acum coleg cu neo-fascistii italieni si cu fascistii greci”. Unde a plecat fostul PSD-ist bagat de Dragnea in Parlamentul European

politica

Europarlamentarul Chris Terhes a plecat din PSD intr-un grup politic dominat de fascisti si extremisti de dreapta, anunta jurnalistul Dan Alexe, corespondent Europa Libera la Bruxelles.

„Popa Chris Terhes, bagat abuziv si inutil de Dragnea in Parlamentul European, in ciuda multora mai vechi din PSD, a jucat o festa finala atat PSD-ului cat si romanilor, trecand astazi de la socialisti la grupul euro-sceptic si pe alocuri anti-european ECR (Conservatori si Reformisti), unde el va fi coleg de acum inainte cu neo-fascistii italieni din Fratelli d’Italia.

PSD-ul a pierdut asadar azi un europarlamentar, iar romanii care l-au votat pe Terhes sa stie ca el e de acum in grup cu separatistii flamanzi, fascisti greci si alte extreme drepte, singura formatiune mai onorabila in ECR fiind conservatorii polonezi ai lui Kaczynski. Tie, Doamne!…”, a scris Alexe pe Facebook.

Chris Terhes a inceput deja sa aiba un discurs anti-uE.

Sunt intru totul de acord cu pozitia grupului europarlamentar ECR emisa cu ocazia aniversarii a 70 ani de la Declaratia Schuman, care in 1950 vorbea despre o ‘comunitate europeana’ formata prin ‘reunirea natiunilor europene’.

(…) De la aceste idei generoase ale anilor ’50, s-a ajuns insa vizibil, in ultimii ani, la o preluare de-a dreptul ostila de catre birocratia de la Bruxelles a prerogativelor si drepturilor statelor nationale.

Un bun exemplu, in acest sens, este pozitia acestei birocratii europene fata de valorile statului de drept si ale justitiei. Romania este un caz emblematic de ‘preluare ostila’ si iresponsabila de catre birocratia din Bruxelles a prerogativelor statelor nationale.

Astfel, in cazul Romaniei s-a ajuns astazi ca niste functionari necunoscuti nici chiar de noi, membrii Parlamentului European, sa dea indicatii pretioase in rapoartele MCV despre cum legi votate de Parlament si verificate de Curtea Constitutionala nu sunt bune. Toate aceste ‘recomandari’ sunt emise complet netransparent, neprofesionist, sunt lipsite de justificari logico-juridice si sunt scrise de niste persoane a caror nume si expertiza in drept nu se cunoaste.

In fata acestei birocratii fara nume, actualul Guvern Orban a pus Romania in genunchi, acceptand toate ineptiile emise de aceasta”, a scris Terhes pe pagina sa de Facebook.

 

Mai mult despre:

Comentarii: