Popularitatea premierului UK se prabuseste la un nivel record in randul membrilor Partidului Conservator, pe care il conduce

externe

Popularitatea lui Rishi Sunak in randul conservatorilor s-a prabusit la un nivel record, relateaza The Independent.

Prim-ministrul este de departe cel mai putin popular membru al cabinetului sau, cu un rating de aprobare de -25,4, potrivit Conservative Home.

Iar un studiu aprofundat realizat de JL Partners a constatat ca Sunak a prezidat cabinetul intr-un „an de declin” care a dus la o „implozie” a voturilor pentru conservatori, lasand laburistilor culoar sa castige urmatoarele alegeri generale.

Doar 59% dintre alegatorii care au sustinut conservatorii in 2019 sub conducerea lui Boris Johnson raman alaturi de partid sub conducerea lui Sunak, a constatat studiul.

Sondajul a constatat ca Reform UK a lui Nigel Farage face cele mai mari pagube partidului lui Sunak, unul din sase alegatori care i-au votat pe conservatori in 2019 trecand la partidul de dreapta.

Conservative Home, vazut ca o biblie pentru bazele Partidului Conservator, a descris ultimul sau rating ca fiind „dezastruos” si a spus ca fiecare veste buna pentru Sunak a fost umbrita de ceva rau.

La doar cateva ore dupa ce si-a respectat promisiunea cheie de a injumatati inflatia in acest an, Curtea Suprema a declarat ilegala schema guvernamentala prin care imigrantii ilegali urmau sa fie trimisi in Rwanda.

Si la doar cateva zile dupa declaratia de toamna a lui Sunak si a lui Jeremy Hunt privind reducerile de taxe, cifrele au aratat ca migratia neta in Regatul Unit a crescut la un nivel record.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: