Categories: politica

„Populisme gretoase, ajungem ca in Venezuela”. Ponta anunta consecintele introducerii noilor taxe

Victor Ponta comenteaza foarte cristic anuntul ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, privind introducerea unei „taxe pentru lacomie” impotriva bancilor. El aduce aminte ca Dancila a promis, la investitura, ca „nu va introduce nicio taxa noua”.

„Cateva observatii ‘la cald’ :

1. Doamna Viorica Dancila a mintit chiar in Parlament spunand ca ‘nu va introduce nicio taxa noua’ – la votul pentru investirea Guvernului! Va mai mira? Va mai enerveaza? Mai considerati acceptabil?

2. Orice taxa suplimentara se introduce dupa un studiu de impact facut de specialisti si dupa o dezbatere publica in care cei vizati sa fie macar consultati / la noi Guvernul introduce taxe la doua zile dupa discursul de duminica a lui Dragnea

3. Credeti ca bancile, companiile din energie si telecomunicatii vor pune aceste taxe din buzunarul lor ( mai ales ca vin total impredictibil si fara niciun dialog )? Sa fiti siguri ca le vor pune in costul creditelor si al facturilor catre firme si populatie / deci dvs. o sa platiti indirect toate taxele lui Dragnea

4. Cat de populist ( era sa scriu idiot) poti sa fi vorbind de “taxa pe lacomie” a bancilor cand tu ca Guvern trebuie sa te imprumuti de la banci 6 miliarde de Euro anual doar pentru deficitul bugetar actual ( plus multe alte miliarde pentru rostogolirea datoriei publice)! O sa stea Teodorovici cu caciula in mana la mila bancilor “lacome” si o sa primeasca bani cu dobanda mai mare – iar imprumuturile si dobanzile o sa le platim noi si copiii nostri/ si o nedumerire : CEC sau Banca “Transilvania” ( banci romanesti – prima chiar detinuta de Stat) sunt si ele “lacome”??? Cu populisme gretoase nu faci decat sa strici lucrurile.

5. Stabilitate si predictibilitate = cuvintele cheie pentru toti investitorii romani si straini care platesc salarii si taxe, fac export , productie si servicii si stau la baza dezvoltarii tarii! Ce stabilitate si predictibilitate ofera azi Romania? De ce sa nu mearga toti acestia catre tarile din jurul nostru conduse de oameni cu mintea la ei?

6. Taxele apar la 1 Ianuarie ( si cresterile la facturi care urmeaza) – dar pensiile se indexeaza doar la 1 Septembrie!!! De ce?

Acest Guvern de iresponsabili si analfabeti aplica in Romania politicile populiste si falimentare ale lui Hugo Chavez- rezultatele vor fi la fel ca in Venezuela! Iar Propaganda de la televizor platita din banii lui Dragnea nu o sa ne tina de foame!”, a scris Ponta pe Facebook.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a spus, marti, ca, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul doreste sa le impuna bancilor o „taxa pe lacomie”, daca nivelul ROBOR la 3 luni si la 6 luni aplicat creditelor este de peste 1,5%.

Mai exact, daca nivelul ROBOR la 3 si 6 luni este de 1,5%-1,7%, atunci bancile vor avea o taxa de 0,2% din active, iar pentru un ROBOR de peste 1,71 – 2,5% vor achita o taxa de 0,4% din active.

La un ROBOR la 3 si 6 luni de 2,51 – 3,%, taxa pe lacomie va fi de 0,6% din active, iar la 3,01 – 3,5%, aceasta taxa va fi de 0,9%.

Aceasta masura va fi inclusa intr-un proiect de Ordonanta de Guvern, care se va aplica de la inceputul anului viitor.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

6 minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

18 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

18 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

18 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

8 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

18 ore ago