Posta ucraineana a fost atacata de hackeri dupa emiterea timbrului „Nava de razboi ruseasca, du-te naibii!”

externe

Serviciul postal ucrainean Ukrposhta a anuntat vineri ca a fost tinta unui atac cibernetic, dupa ce mai devreme saptamana aceasta a pus in vanzare un timbru care celebreaza scufundarea crucisatorului rus Moskva.

Ucrainenii au format cozi pentru a cumpara timbrul ce arata un soldat ucrainean care arata degetul din mijloc in directia navei ruse, alaturi de textul „Nava de razboi ruseasca, du-te naibii!”, mesajul pe care conform unei inregistrari ucrainene neautentificate de surse independente l-ar fi comunicat acestei nave soldati ucraineni de pe Insula Serpilor cand rusii le-au cerut sa se predea.

Dupa publicarea acelei inregistrari, Kievul a sustinut ca militarii ucraineni de pe Insula Serpilor au fost ucisi in timpul asaltului, dar a recunoscut mai tarziu ca ei sunt in viata. Moscova anuntase imediat dupa ocuparea insulei ca 82 de soldati ucraineni s-au predat pe Insula Serpilor.

Crucisatorul Moskva, care a participat la asaltul asupra asupra Insulei Serpilor la inceputul invaziei ruse in Ucraina, s-a scufundat joia trecuta in timp ce era remorcat spre portul Sevastopol dupa ce a fost lovit de doua rachete ucrainene Neptun.

Pentru a celebra scufundarea navei amiral a flotei ruse la Marea Neagra serviciul postal ucrainean a emis acel timbru, care a avut un mare succes la vanzare.

Atacul cibernetic care a vizat Ukrposhta este unul DDoS, a anuntat directorul acestei institutii, Igor Smilianski, fara a mentiona cine ar putea fi autorul, potrivit News.ro.

Autoritatile ucrainene au anuntat la inceputul lunii ca au zadarnicit o tentativa a hackerilor rusi de a ataca cibernetic reteaua de electricitate a Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: