PPE: „Premierul Romaniei nu este pregatit sa preia presedintia UE pentru sase luni. Credibilitatea Romaniei este serios afectata”

politica

Purtatorul de cuvant al Partidului Popularilor Europeni (PPE), Siegfried Muresan, afirma ca Romania nu beneficiaza de credibilitate din partea institutiilor UE si a liderilor de state din UE pentru a gestiona eficient Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

„Romania are nevoie de credibilitate pentru a detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene, va reprezenta toate statele membre. Guvernul Romaniei si prim-ministrul nu se bucura de increderea institutiilor europene si al celorlalte state.

Prin actiunile intreprinse de actuala majoritate parlamentara, credibilitatea Romaniei este serios afectata.

Premierul Romaniei nu este pregatit sa preia presedintia UE pentru sase luni. Este o iluzie ca Dancila cunoaste institutiile UE, ca fost membru al Parlamentului European. A avut un singur raport in 9 ani de zile, cu zero impact pentru Romania. Deci dupa 8 ani si 9 luni, doamna Dancila a avut zero activitate in Parlamentul European, zero rapoarte”, a declarat, marti, la Bruxelles, purtatorul de cuvant al PPE, Siegfried Muresan.

El a tinut sa sublinieze ca protestatarii din Romania sunt foate apreciati in cercurile europene.

„Toata lumea face diferenta intre poporul roman si puterea politica. Toata lumea in Parlamentul European ma felicita pentru modul in care romanii isi apara drepturile. Singurele mesaje critice pe care le-am auzit sunt legate de actiunile guvernului. Este vorba despre tentativa repetata si brutala de a controla institutiile statului.  Mai mult, reprezentantii guvernului si ai majoritatii parlamentare au o atitudine provocatoare fata de UE, plus rea-vointa si dezinformare cu privire la rolul UE”, a mai spus Muresan.

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: