Prabusirea PNL, Bolojan ia in calcul sa plece din partid. Ce i-a spus unui primar PNL: „Nu stiu ce se intampla, dar s-ar putea ca peste trei-patru luni sa ne cautam partid!”

politica

Primarul Resitei, Nelu Popa (PNL), a dezvaluit vineri o conversatie pe care a avut-o recent cu Ilie Bolojan, cel mai apreciat ales local al PNL. Bolojan i-a spus ca este profund nemultumit de ce se inatmpla in PNL si ca „s-ar putea ca peste trei-patru luni sa ne cautam partid”.

„Oamenilor astora parca li s-a intunecat mintea pentru ca e suficient sa comanzi un sondaj de opinie sa vezi unde ne-am dus.

Cred ca daca maine ar fi alegeri, ar fi o catastrofa. Cred ca PSD s-a dus spre 40 la suta fara sa faca nimic. Probabil si AUR s-a dus la deal si noi s-ar putea sa fim sub AUR la ora asta! Reactia presedintelui Iohannis cu Ciolos mi se pare total inadecvata, mi se pare o gluma de prost gust!

Si, va devoalez o discutie privata, ma aflu in situatia in care mi-a spus Ilie Bolojan, in decembrie anul trecut: ‘Nelule, nu stiu ce se intampla, dar s-ar putea ca peste trei-patru luni sa ne cautam partid!’ Ma uit stupefiat la tot esichierul politic si nu inteleg nimic”, a declarat Nelu Popa, citat de Express de Banat.

Citeste si: Bolojan refuza sa ocupe orice functie de conducere la varful PNL. Mesajul lui Motreanu, aliat cu Bolojan: „Nu vreau sa fac parte dintr-o echipa care conduce partidul la groapa”

Ilie Bolojan nu a acceptat sa candideze la nicio functie in partid la recentul congres in care Florin Citu a fost ales presedinte al PNL.

In ziua motiunii de cenzura, Ilie Bolojan a cerut viitoarea majoritate sa nu fie „de stransura”. „Eu sper sa se ajunga la o formula cu majoritati clare, nu de stransura, ci cu sustineri explicite. Cea mai facila formula ar fi refacerea coalitiei”, spunea Bolojan.

„Trebuie sa tinem seama de ce este nevoie in perioada urmatoare. Suntem intr-o situatie dificila pe trei componente. In pandemie, suntem in plin val IV si e clar ca lucrurile nu se rezolva de pe o zi pe alta. Avem, apoi, o problema economica, generata de cresterea preturilor la energie si gaze, ceea ce va insemna cresterea cheltuielilor populatiei pentru incalzire, dar si a preturilor la majoritatea produselor, prin urmare este nevoie de o supraveghere si poate de o interventie a statului. Mai este PNRR, un contract prin care ne angajam la anumite reforme, iar ca sa le facem, ceea ce presupune o anume nepopularitate, ai nevoie de majoritati stabile, nu de un guvern intre doua motiuni.

Prin urmare, cu cat criza se solutioneaza mai repede si ajungem la o stabilitate, cu atat va putea Guvernul sa intervina mai rapid asupra acestor aspecte si ale altora. Eu sper sa se ajunga la o formula cu majoritati clare, nu de stransura, ci cu sustineri explicite.

Cea mai facila formula ar fi refacerea coalitiei. Probabil ca disponibilitatea la dialog si compromis va fi mai mare dupa Congresul USR-PLUS, sa se poata purta o negociere, deoarece, cat timp cat au fost competitii interne, orice negociere ii afecta pe competitori si favoriza o radicalizare. Sper sa se ajunga la un compromis, ma bazez pe o intelepciune a celor care pot influenta deciziile asa incat tara sa mearga intr-o directie buna. Nici Bihorul nu poate sa mearga bine, daca Romania merge prost. Nici Vasluiul, nici Clujul. Suntem legati unii de altii si doar o guvernare buna a Romaniei va influenta pozitiv si guvernarile locale”, a declarat Bolojan pentru Bihoreanul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: