Prag de 200.000 de euro. Dezvaluire la varful PSD, un lider se scapa si spune cine se afla in spatele proiectului de lege al celor 39 de parlamentari PSD

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, miercuri, la Antena 3 ca proiectul „Romania, raiul hotilor”, prin care 39 de parlamentari PSD doresc sa fixeze pragul abuzului in serviciu la 200.000 de euro, a fost cerut de baronii PSD din teritoriu.

„Un proiect de lege este doar un proiect, nu inseamna ca va deveni si lege. Orice parlamentar are dreptul sa aduca amendamete. Proiectul nu este al lui Catalin Radulescu sau al celor 39 de parlamentari ci al organizatiilor din administratie, al asociatiilor de primari, al asociatiei presedintilor de judete, sunt blocati in activitate de o lege stramba a lui Macovei, astfel incat s-a blocat activitatea in administratie”, a declarat Stefanescu.

Intrebat daca PSD sustine acest proiect, Codrin Stefanescu a raspuns:  „PSD sustine ca niciodata sa nu se mai intample in Romania ca un om ca Olguta Vasilescu sa fie plimbata cu catusele prin fata DNA. Pentru asta trebuie schimbate toate legile pe care le-a promovat Macovei si camarila”.

„Va trebui sa facem ceva in cazul abuzului in serviciu, avem zeci de mii de cazuri strigatoare la cer in tara. Daca un parlamentar negociaza in colegiul lui cu un om de afaceri sa aduca o fabricuta atunci este abuz in serviciu”, a adaugat Stefanescu.

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube „substantiale”.

De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu.

Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor.

Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor referitoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: