Premiera in ultimele 300 de zile. Ce au decis protestatarii #Rezist ca urmare a decesului Regelui Mihai

news

O mare parte dintre organizatiile care participa la protestele din Piata Victoriei anunta ca isi suspenda actiunile in perioada de doliu national. Guvernul va aproba, in sedinta de miercuri, o hotarare privind stabilirea a trei zile de doliu national pentru decesul Regelui Mihai I

„Am primit cu tristete vestea trecerii la cele vesnice a Regelui Mihai. Credem ca este un moment in care respectul comun pentru una dintre cele mai importante figuri istorice ale Romaniei trebuie sa devina o prioritate pentru toti actorii politici, civici si sociali. De aceea, facem apel la institutiile statului sa stopeze, macar in aceasta perioada, orice actiuni si initiative care ar putea genera tensiune. De asemenea, la randul nostru, anuntam suspendarea actiunilor de protest in strada, in perioada de doliu national”, anunta „Coruptia ucide” pe Facebook.

Mesajul este semnat de catre Actiunea Civica Galati, Asociatia Aradul Civic, Asociatia Civica ProFest, Comunitatea Curatam Galatiul, Coruptia Ucide, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, Oradea Civica, #REZISTENTA, Rezist Zurich, Rezist Munchen, Stafeta Steagului U.E.

Miercuri va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor. Cele trei zile de doliu national urmeaza sa fie stabilite marti seara in urma unei discutii cu reprezentantii Casei Regale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: