Categories: externe

Premiera intr-o tara europeana. Numarul ATEILOR a devenit mai mare decat al celor care cred in Dumnezeu

Pentru prima data in istorie, numarul norvegienilor care nu cred in Dumnezeu este mai mare decat cel al credinciosilor. In plus, numarul celor care au dubii privind existenta lui Dumezeu este extrem de mare.

Intr-un sondaj comandat de Norsk Monitor, citat de The Local, la intrebarea „Credeti in Dumnezeu”, 39% au raspuns cu „nu”, in timp ce doar 37% au spus „da”. 23% au raspuns cu „nu stiu”.

Sondajul, la care au raspuns 4.000 de norvegieni, indica o premiera pentru Norvegia, este pentru prima data cand numarul ateilor este mai mare decat cel al credinciosilor. In urma cu doi ani, numarul credinciosilor si cel al necredinciosilor erau egale. In 1985, situatia era radical diferita: atunci 50% souneau ca cred in Dumnezeu si numai 20% erau atei.

Cei care au realizat sondajul, Institutul Ipsos, au declarat ca nu a fost specificat cine este „Dumnezeu”: „Poate sa fie un Dumnezeu crestin sau din alte credinte. Au fost inclusi putini migrantii printre respondenti, foarte putini musulmani”.

Sondajul mai arata ca femeile sunt mai credincioase decat barbatii si ca numarul ateilor este mai mic printre cei in varsta, comparativ cu tinerii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cu o vechime in munca de 42 de ani, dintre care zece ca presedinte, Klaus Iohannis ar putea avea o pensie de aproape 9.000 de lei

In varsta de 65 de ani, Klaus Iohannis are o vechime in campul muncii de…

18 minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

32 de minute ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

47 de minute ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

O oră ago

Statele Unite au acuzat Rusia ca ar fi folosit agenti chimici interzisi in razboiul din Ucraina

Statele Unite acuza Rusia ca a folosit un agent chimic, cloropicrina, impotriva fortelor ucrainene, incalcand…

O oră ago

Idei de afaceri: un tanar din Bucuresti, retinut de politisti dupa ce a vandut cu 6.000 de lei doua autorizatii false de securitate la incendiu

Un tanar care pretindea ca este angajat ISU si vindea autorizatii false de securitate la…

2 ore ago