Premiera. Zelenski il critica dur pe primarul Kievului, Vitali Klitschko: „Exista multe plangeri, nu a facut suficient. Este nevoie de mai multa munca”

politica

Volodimir Zelenski l-a criticat pe primarul Kievului in legatura cu furnizarea de adaposturi de urgenta, un gest de nemultumire rar intalnit intre liderii ucraineni de la inceputul invaziei rusesti, anunta Sky News.

Presedintele a spus ca Vitali Klitschko nu a facut suficient pentru a-i ajuta pe locuitorii capitalei sa faca fata celor mai devastatoare lovituri ale Moscovei din timpul razboiului.

Majoritatea regiunilor din Ucraina au fost afectate de pene de curent in aceasta saptamana si, desi cele sase milioane de persoane afectate in prezent sunt in scadere fata de varful de 12 milioane de acum cateva zile, Zelenski a declarat ca „cele mai mari probleme” au fost in Kiev.

„Din nefericire, autoritatile locale nu s-au descurcat bine in toate orasele”, a spus el in discursul sau video nocturn. „In special, exista multe plangeri in Kiev. Pentru a spune lucrurilor pe nume, este nevoie de mai multa munca”.

Zelenski a declarat ca multi dintre locuitorii orasului au ramas fara curent „timp de 20 sau chiar 30 de ore” si a cerut „mai mult sprijin” si „munca de calitate” din partea primariei.

In urma bombardamentelor aeriene ale Rusiei asupra infrastructurii energetice a vecinului sau, o incercare aparent cinica de a provoca pagube maxime in apropierea iernii, Ucraina a infiintat „centre de invincibilitate”.

Acestea sunt adaposturi de urgenta in care oamenii pot avea acces la caldura, apa, internet si servicii de telefonie mobila.

Pana in prezent au fost infiintate peste 4.000 de centre, dar – potrivit lui Zelenski – nu sunt suficiente in Kiev.

Klitschko, o figura cheie a rezistentei ucrainene de cand a inceput invazia la scara larga a lui Vladimir Putin in februarie, nu a raspuns la criticile presedintelui.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: