Premierul anunta o noua ordonanta militara. Ialomita si Tandarei sunt luate in vizor: „Nu respecta izolarea la domiciliu”

news

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca sambata va fi adoptata o noua ordonanta militara.

„Am pregatit o noua ordonanta militara in cursul zilei de astazi. E aproape finala. Am evaluat situatia. In Ialomita au venit foarte multe persoane din tari care au venit din zona rosie. Sunt foarte multe persoane care nu respecta izolarea. Masurile va vor fi prezentate astazi de Ministerul de Interneā€, a declarat Orban.

„Avem probleme in anumite localitati, cum ar fi Tandarei, unde este greu sa explicam oamenilor sa respecte conditiile de izolare, desi am marit efectivele. Cine nu respecta izolarea este introdus in carantina pe costuri proprii. Cine nu respecta carantina i se va face dosar penal si i se suplimenteaza cu 14 zile carantina”, a adaugat premierul.

Biroul de presa al Prefecturii Ialomita a mai mentionat ca in judet au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se afla in carantina, iar 2.429 – in autoizolare si sunt monitorizate la domiciliu.

La ora 14.00 va avea loc o conferinta de presa la sediul Ministerului de Interne.

Premierul Ludovic Orban a avut, sambata, o intalnire de lucru cu ministrul de Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu privire la masurile de combatere a raspandirii virusului Covid-19 au precizat reprezentanti ai Guvernului.

Potrivit ultimelor informari de vineri ale Grupului de Comunicare Strategica, in Romania numarul cazurilor confirmate de infectare cu Covid-19 era de 3.183, fiind inregistrate 133 de decese

Mai mult despre: ,

Comentarii: