politica

Premierul Ciuca anunta o noua ordonanta: „Pensiile sa nu fie mai mari decat salariul”. Insa nimeni nu se va atinge de pensiile militarilor si ale magistratilor

Premierul Nicolae Ciuca a declarat miercuri ca, potrivit ordonantei asumate de Guvern, se vor realiza corectii de disciplina financiara, astfel incat pensiile sa nu fie mai mari decat salariul.

„Este foarte clar ca trebuie sa ne asumam ca prin aceasta ordonanta sa producem acele corectii de disciplina financiara, astfel incat pensiile sa nu fie mai mari decat salariul, iar inclusiv partea de criteriu de varsta care a produs o anumita temere in sistem este una care se va produce intr-o abordare graduala, fara sa existe o decizie abrupta in acest sens.

Ca atare, fiecare dintre noi, cand ajungem la o anumita varsta, indiferent unde ne desfasuram activitatea, ajungem la un anumit nivel de intelepciune profesionala si atunci avem aceasta datorie, cel putin de constiinta personala, astfel incat sa dam inapoi unui sistem care ne-a format si de la care am beneficiat de tot ceea ce am realizat in viata minimum de cunostinte profesionale. Si chestiunea aceasta este foarte simpla intr-un sistem, indiferent ca este civil sau militar, pentru ca trebuie sa lasam dupa noi o mostenire. Mostenirea nu poti s-o lasi decat impartasind cu cei care fac parte din generatia care urmeaza sa ne ia locul maine sau poimaine”, a spus premierul, in cadrul unei conferinte de presa, citat de Agrepres.

El a subliniat ca Banca Mondiala propune Guvernului sa pastreze pensiile militare in forma actuala si ca doreste sa reitereze acest mesaj, deoarece „zvonurile” au produs „o serie intreaga de atitudini si decizii” care nu sunt potrivite cu realitatea.

„Ieri, la Ministerul Apararii Nationale, la investirea domnului ministru, am simtit nevoia sa comunic cu militarii prezenti in sala, pentru ca au nevoie de acest mesaj. Vedeti, toate aceste zvonuri se duc si produc o serie intreaga de atitudini si decizii care nu sunt tocmai potrivite cu realitatea si am vrut sa combatem aceste zvonuri, pentru ca, dincolo de orice, este vorba de o decizie politica in conformitate cu contextul actual si sunt argumente, nu numai ale noastre, sunt argumente, inclusiv ale studiului Bancii Mondiale prin care pastreaza pensiile militare in actuala structura. Cred ca acelasi lucru trebuie spus si pentru personalul din Ministerul Justitiei”, mentionat Nicolae Ciuca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O familie unita: un sibian candideaza la Consiliul Local impreuna cu fratele, mama si bunica lui

Ioan Stefan Zara, candidatul la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist…

26 de minute ago

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

56 de minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

O oră ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

O oră ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

2 ore ago