life

Muzeul Victoriei din Rusia planuieste jocuri militar-patriotice de Anul Nou pentru copii

Muzeul Victoriei din Moscova, unul dintre cele mai mari muzee de istorie militara din Rusia, a anuntat ca va gazdui, de Anul Nou, o serie de jocuri patriotice pentru copii, cu tematica celui de-Al Doilea Razboi Mondial, informeaza The Moscow Times.

Jocul, numit „Protejeaza Anul Nou”, le va cere participantilor sai intre 6 si 12 ani sa „invinga fortele intunecate” care „si-au ridicat din nou capul si vor sa schimbe istoria” – o referire aparenta la ofensiva militara desfasurata de Rusia impotriva „nazistilor” din Ucraina.

Potrivit site-ului muzeului, copiii „vor trebui sa gaseasca o cale de iesire dintr-un labirint incurcat, sa ocoleasca capcanele si multe altele”.

„Dupa ce au depasit toate aceste obstacole, toata lumea va deveni un adevarat aparator al Patriei!”

Luna trecuta, zeci de orase din Rusia au anuntat ca vor reduce amploarea sarbatorilor de Revelion sau chiar le vor anula, si vor folosi fondurile pentru a trimite ajutor soldatilor rusi si familiilor acestora.

Autoritatile ruse lucreaza de cativa ani la implementarea educatiei „militar-patriotice” la copii si adolescenti.

Anul acesta, Ministerul Educatiei a introdus in programa scolara discutii obligatorii menite sa stimuleze patriotismul.

Lectiile – numite „conversatii importante” – vor include discutii despre razboiul din Ucraina, pe care Moscova il numeste „operatiune militara speciala”, a declarat ministrul Educatiei Serghei Kravtsov.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

SUA au cumparat un lot de 81 de avioane rusesti de lupta vechi, au platit 20.000 de dolari pentru fiecare. Ce vor face americanii cu aceste aparate

Statele Unite au achizitionat 81 de avioane de lupta invechite din epoca sovietica din Kazahstan,…

47 de minute ago

Clotilde Armand: „Ciolacu are BAC-ul luat – probabil cu spaga – la 38 ani. Nici Viorica Dancila nu-l intrece in dezacorduri si perle”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are o replica foarte taioasa dupa atacurile la care a…

O oră ago

ISW: Este putin probabil ca Rusia sa obtina castiguri semnificative pe termen scurt in apropiere de Avdiivka, in ciuda retragerii limitate a Ucrainei

Este putin probabil ca fortele rusesti sa realizeze o "patrundere semnificativa din punct de vedere…

33 de secunde ago

SUA si China vor purta primele discutii privind inteligenta artificiala in „urmatoarele saptamani”, in contextul in care TikTok se afla in impas

Statele Unite si China vor purta primele discutii la nivel inalt privind inteligenta artificiala in…

2 minute ago