life

Depasite de situatie: Autoritatile dintr-un oras japonez invadat de turisti ridica un gard de plasa de 2,5 metri inaltime pentru a bloca un loc popular pentru selfie-uri cu Muntele Fuji

Autoritatile din pitorescul oras japonez Fujikawaguchiko intentioneaza sa ridice un gard de plasa urias pentru a bloca un loc popular pentru selfie-uri cu Muntele Fuji, transmite CNN.

Orasul, aflat la punctul de pornire al traseului Yoshida catre Muntele Fuji, a fost invadat de turisti straini care incearca sa obtina fotografia perfecta a celui mai faimos munte al Japoniei. Mai exact, ei stau in fata unui magazin, pentru a obtine o fotografie a contrastului dintre magazinul aglomerat iluminat cu neon si muntele linistit din spatele lui.

Si acum orasul s-a saturat si ridica bariera de plasa pentru a bloca vederea, a declarat un oficial local pentru CNN.

Oficialul a spus ca exista probleme cu turistii care lasa gunoi in urma si nu respecta regulile de circulatie. In ciuda faptului ca au fost adusi agenti de paza si asezate panouri pentru a-i avertiza, situatia a persistat.

„Este regretabil ca a trebuit sa luam astfel de masuri”, a spus oficialul.

Plasa, care masoara 2,5 metri inaltime va fi ridicata la inceputul saptamanii viitoare.

Orasul Fujikawaguchiko se afla in prefectura Yamanashi, la nord de Fuji si la aproximativ 100 de kilometri vest de Tokyo.

Multimile care afecteaza micul oras fac parte dintr-o problema mai mare care afecteaza Japonia. Japonia se confrunta cu problema turismului de masa de la redeschiderea post-pandemie la sfarsitul anului 2022. Luna martie 2024 a fost cea mai aglomerata luna turistica din toate timpurile, cu peste trei milioane de turisti straini care au intrat in tara.

Multi dintre ei se indreapta direct catre Muntele Fuji, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, lasand gunoi si provocand eroziune pe parcurs.

„Turismul excesiv si toate consecintele ulterioare, cum ar fi gunoiul, cresterea emisiilor de CO2 si drumetii nesabuiti reprezinta cea mai mare problema cu care se confrunta Muntele Fuji”, a declarat anul trecut Masatake Izumi, un oficial guvernamental al prefecturii Yamanashi.

Unii localnici chiar au poreclit muntele de 3.776 de metri, numit in japoneza Fuji-san, „muntele de gunoi”.

In efortul de a atenua supraaglomerarea, guvernul din Yamanashi a anuntat introducerea mai multor reguli pentru turisti, inclusiv o limita zilnica de 4.000 de persoane pentru drumetii si o taxa obligatorie de 2.000 de yeni (13 USD) de persoana.

Anterior, taxa fusese optionala.

Crearea unei bariere pentru a bloca potentialii fotografi are, de asemenea, precedent in alta parte in lume: orasul austriac Hallstatt, despre care se spunea ca a servit ca inspiratie pentru filmul Disney „Frozen”. Hallstatt – care are aproximativ 800 de rezidenti permanenti si pana la 10.000 de turisti pe zi in sezonul de varf, a ridicat un gard de lemn in mai 2023 ca un mijloc de descurajare a selfie-urilor.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Se intampla si la case mai mari: Italia nu a reusit sa stranga niciun ban din taxa pe banci, care urma sa amendeze veniturile excesive ale acestora

Italia nu a colectat pana acum venituri din contestata taxa pe profiturile excesive ale bancilor…

30 de minute ago

Presedintele libertarian Javier Milei face minuni in Argentina: inflatia in aceasta tara a scazut de la 300% la doar 11% in doar cateva luni

Argentina a fost, de-a lungul timpului, o tara cu guverne falimentare, colapsuri economice si incapacitate…

3 ore ago

Avertisment socant al unui consilier al liderului suprem iranian Khamenei: „Iranul va construi bomba atomica daca se va simti amenintat”

Iranul va trebui sa isi "schimbe" doctrina nucleara daca existenta sa este amenintata de Israel,…

60 de minute ago

O noua „reusita” a guvernului Ciolacu: salile de pacanele, inchise la sate, se redeschid in orase

Salile de pacanele din localitatile mici au inceput sa se inchida rand pe rand, conformandu-se…

2 ore ago