externe

Premierul Finlandei a venit la Kiev la inmormantarea eroului Dmytro “Da Vinci” Kotsiubailo. Mii de oameni au asistat la slujba – Video

Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, a ajuns vineri la Kiev, unde a participat la inmormantarea eroului Dmytro “Da Vinci” Kotsiubailo. Mii de oameni au venit sa asiste la slujba de inmormantare.

Sanna Marin s-a aflat alaturi de presedintele Volodimir Zelenski la slujba de inmormantare. Eroul, supranumit „Da Vinci”, a decedat recent in timpul luptelor pentru apararea Bahmutului. Aflat in razboi din 2014, acesta a devenit cel mai tanar comandant decorat. El o lasa in urma pe sotia sa, Alina, care se afla si ea pe front.

Aceasta este deja a doua vizita a premierului Finlandei la Kiev.

Vineri dimineata s-a anuntat ca Finlanda va aloca Ucrainei 29 de milioane de euro suplimentare sub forma de ajutor umanitar  si sprijin pentru cooperare pentru dezvoltare.

Cele 29 de milioane de euro oferite fac parte din finantarea suplimentara de 70 de milioane de euro pe care guvernul a alocat-o pentru a ajuta Ucraina in 2022.

In plus, 37 de milioane de euro au fost rezervate pentru 2023 pentru a sprijini Ucraina prin cooperare pentru dezvoltare. Astfel, Ucraina va deveni cel mai mare stat partener al Finlandei in domeniul cooperarii pentru dezvoltare.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Se intampla si la case mai mari: Italia nu a reusit sa stranga niciun ban din taxa pe banci, care urma sa amendeze veniturile excesive ale acestora

Italia nu a colectat pana acum venituri din contestata taxa pe profiturile excesive ale bancilor…

1 minut ago

Presedintele libertarian Javier Milei face minuni in Argentina: inflatia in aceasta tara a scazut de la 300% la doar 11% in doar cateva luni

Argentina a fost, de-a lungul timpului, o tara cu guverne falimentare, colapsuri economice si incapacitate…

2 ore ago

Avertisment socant al unui consilier al liderului suprem iranian Khamenei: „Iranul va construi bomba atomica daca se va simti amenintat”

Iranul va trebui sa isi "schimbe" doctrina nucleara daca existenta sa este amenintata de Israel,…

31 de minute ago

O noua „reusita” a guvernului Ciolacu: salile de pacanele, inchise la sate, se redeschid in orase

Salile de pacanele din localitatile mici au inceput sa se inchida rand pe rand, conformandu-se…

O oră ago

Imagini nerecomandate cardiacilor: turisti chinezi, blocati timp de o ora pe marginea unei stanci abrupte, din cauza supraaglomeratiei – VIDEO

Muntele Everest nu este singurul varf din lume care se confrunta cu supraaglomerarea. La inceputul…

2 ore ago