Premierul grec isi indeamna concetatenii sa RESPINGA acordul cu creditorii internationali

externe

Premierul grec, Alexis Tsipras, a anuntat miercuri, intr-un mesaj televizat, ca mentine decizia de a organiza pe 5 iulie referendumul la care populatia este chemata sa decida asupra acceptarii sau respingerii acordului de asistenta financiara propus de creditorii internationali, transmit agentiile internationale de presa.

El a cerut totodata concetatenilor sai sa participe la referendum si sa voteze ‘Nu’, adica sa respinga acordul propus, astfel incat Grecia sa poata obtine unul ‘mai bun’. Tsipras a mentionat ca doreste sa continue si dupa referendum negocierile cu creditorii internationali.

Tsipras a insistat ca problema la care trebuie sa se raspunda la referendum nu este ramanerea Greciei in zona euro, el afirmand ca aceia care sustin ca un ‘Nu’ ar insemna si iesirea din zona euro ‘spun minciuni’. ‘Un ‘Nu’ nu inseamna o ruptura de Europa, ci o revenire la Europa valorilor, ‘Nu’ inseamna o mai puternica presiune pentru continuarea negocierilor’, a subliniat seful executivului de la Atena, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, Tsipras a promis populatiei ca actualele restrictii asupra miscarilor de capital, care au limitat si retragerile de numerar din banci, constituie doar o masura temporara, el asigurand grecii ca depozitele lor bancare sunt garantate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: