news

Premierul ii executa pe populistii PSD: „Am ramas siderat. Ne acuzau ca de ce am dat amenzi, acum ne acuza ca de ce nu am dat amenzi”

Guvernul a aprobat luni hotararea privind instituirea starii de alerta, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020. Potrivit proiectului de hotarare, starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii, incepand cu data de 18 mai, pe o durata de 30 de zile.

La inceputul sedintei de Guvern, premierul Ludovic Orban a detaliat continutul hotararii privind starea de alerta.

„Hotararea de Guvern contine trei anexe, asa cum prevede legea: anexa 1- Masurile de crestere a capacitatii de raspuns; anexa 2 – Masuri pentru asigurarea rezilientei comunitatilor si anexa 3 – Masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Hotararea de Guvern, odata adoptata, va fi transmisa Parlamentului pentru a incuviinta starea de alerta si toate masurile care se dispun in cadrul starii de alerta”, a spus Orban.

El a mentionat ca, odata cu aprobarea hotararii, in baza legii, Guvernul are la dispozitie „toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile”

„98% dintre cetateni respecta regulile, sunt responsabili. Trebuie sa ii ferim de unii care se pare ca nu inteleg si se manifesta de multe ori agresiv. (…) Cu cat controlam mai bine raspandirea virusului, cu atat sansa de a reveni la normalaitate este mai mare. Pentru a lua noi masuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie ca masurile luate acum sa nu genereze noi imbolnaviri, pentru ca altfel exista riscul sa revenim asupra lor. Odata cu adoptarea acestei hotarari, in baza legii, avem le dispozitie toate instrumentele”, a afirmat premierul.

El a mai spus ca a „ramas siderat” cum oameni care pana acum acuzau Guvernul ca au fost date amenzi acuza acum ca nu au fost aplicate sanctiuni: „Odata cu adoptarea acestei hotarari de Guvern, in baza legii, avem la dispozitie toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Nu pot sa nu fac o paranteza si sa nu va spun ca am ramas siderat cand am vazut oameni care ne acuzau ca de ce am dat amenzi acum ne acuzau ca de ce nu am dat amenzi. Adica, ai basca, n-ai basca… Amenzile sunt instrument prin care cei care nu respecta legea pot fi determinati la o conduita corecta. Pentru ca o conduita corecta din partea fiecarui cetatean contribuie la sanatatea publica si ii fereste pe oamenii care sunt corecti, care respecta legea si regulile, sa fie supusi riscului de infectare”.

Orban a anuntat ca de la ora 19.00 a convocat toate institutiile statului cu drept de control pentru a pune la punct un plan amanuntit de asigurare a respectarii masurilor privind starea de alerta care sunt cuprinse in HG si in legea adoptata de Parlament.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

1 minut ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

29 de minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

59 de minute ago

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

O oră ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

2 ore ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

2 ore ago