externe

Premierul Italiei a vorbit cu Zelenski, l-a asigurat de „sprijin deplin”. Roma ar putea trimite in Ucraina sistemul de rachete franco-italian SAMP/T

Premierul italian Giorgia Meloni a reafirmat marti „sprijinul deplin” al guvernului sau pentru Ucraina intr-o convorbire telefonica cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relateaza Reuters.

Giorgia Meloni, care si-a inceput mandatul in octombrie, a fost o sustinatoare ferma a Kievului, in pofida frictiunilor privind aceasta chestiune in cadrul coalitiei sale conducatoare de dreapta si a unei opinii publice divizate.

Intr-o postare pe Twitter publicata marti, Zelenski i-a multumit lui Meloni pentru „solidaritatea si sprijinul sau complet” si a spus ca Italia ia in considerare sa furnizeze Kievului sisteme de aparare aeriana.

Saptamana trecuta, in discursul sustinut in fata liderilor occidentali, presedintele ucrainean a cerut o gama ampla de arme si sisteme de aparare aeriana pentru sustinerea eforturilor de contracarare a invaziei rusesti.

Intr-un interviu acordat Reuters in aceasta luna, ministrul italian al apararii, Guido Crosetto, a confirmat ca Kievul a solicitat Romei sisteme de aparare aeriana, intre care si sistemul franco-italian SAMP/T.

In timpul administratiei premierului Mario Draghi, Italia a trimis Ucrainei cinci pachete de ajutor, care au inclus elemente militare, iar guvernul Meloni lucreaza la o a sasea posibila livrare.

Biroul lui Meloni a mai transmis marti ca premierul „si-a confirmat intentia” de a vizita Kievul si l-a invitat pe Zelenski sa vina si la Roma.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

In Germania a inceput procesul Printului Reuss care ar fi pregatit o lovitura de stat violenta

Marti a inceput, in Germania, procesul lui Heinrich XIII Printul Reuss, in varsta de 72…

3 ore ago

Noua copii care lucrau in agricultura au murit in Egipt dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in Nil de pe feribot

Cel putin 10 lucratoare agricole, dintre care noua minore, au murit marti in Egipt, dupa…

3 ore ago

Spania isi rechema permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei a spus ca nu va „repeta aceeasi greseala”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

3 ore ago

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

3 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

3 ore ago