Premierul „Noaptea, ca hotii”: „N-am vazut niciodata dupa Revolutie un guvern mai corupt si mai incompetent decat Guvernul Orban”

politica

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a sustinut, vineri, la o conferinta a PSD Caras-Severin, la care a participat si Victor Ponta, ca „Guvernul Orban este cel mai corupt si incompetent de dupa Revolutie”.

„N-am vazut niciodata dupa Revolutie un guvern mai corupt si mai incompetent decat Guvernul Orban. Corupt? O spune Curtea de conturi. Incompetent? Nu avem masti, nu avem tablete, profesorii nu au fost testati. Toata greutatea deschiderii anului scolar a picat pe umerii autoritatilor locale. Am doi copii si imi este frica de ce se va intampla in zilele urmatoare.

Ne lovim de iresponsabilitatea lui Iohannis si Orban fata de modul in care au gestionat inceputul de an scolar”, a declarat Grindeanu la Caras-Severin.

Sorin Grindeanu a declarat si joi ca Guvernul nu a ajutat ”nici macar cu un leu” autoritatile locale pentru a lua masurile necesare inceperii anului scolar.

„Avand in vedere ca PSD are foarte multi primari si presedinti de consilii judetene, in Consiliul Politic National al partidului, discutiile principale ale sedintei au vizat deschiderea scolilor, masurile luate de catre autoritatile locale, pe care, de altfel, a picat absolut totul. Guvernul Orban nu i-a ajutat cu absolut nimic, dimpotriva, a venit cu foarte multe masuri aberante, de neaplicat. Primarii si presedintii de CJ si-au facut treaba, fiecare s-a gospodarit asa cum a putut, pentru ca Guvenul nu le-a dat nici macar un leu”, a spus Grindeanu, la finalul sedintei CPN al PSD.

El a adaugat ca Guvernul PNL „nu a fost in stare nici macar sa dea o ordonanta de urgenta prin care scolile sa poata sa faca angajari”.

„Am facut noi acest lucru in Parlament saptamana aceasta, dar este foarte tarziu. Cu patru zile inainte de inceperea scolilor Guvernul nu si-a indeplinit obligatiile, desi a avut toata vara la dispozitie, nu pot spune ca au fost luati prin surprindere. Nu sunt tablete, nu sunt masti, nu sunt testari pentru profesori si in foarte multe cazuri nu sunt manuale”, a afirmat Grindeanu.

Mai mult despre:

Comentarii: