Premierul Orban anunta noi masuri pentru reducerea efectelor COVID-19. Starea de urgenta produce primele efecte

news

Guvernul va adopta miercuri, in sedinta, un prim set de masuri pentru reducerea efectelor COVID-19.

Anuntul a fost facut de premierul Ludovic Orban, care a participat marti la consultari cu reprezentantii organizatiilor sindicale si patronale, din cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

Potrivit unui comunicat al Executivului, discutiile s-au axat asupra solutiilor necesare pentru pastrarea locurilor de munca si mentinerea viabilitatii activitatilor din cat mai multe sectoare economice.

Prim-ministrul a anuntat ca, in sedinta de miercuri, Guvernul va adopta un prim set de masuri pentru sustinerea companiilor si salariatilor din sectoarele afectate.

„Vom da un puternic semnal angajatilor si economiei: Guvernul va interveni pentru mentinerea locurilor de munca si continuarea activitatii in cat mai multe sectoare economice. Pe langa deciziile pe care le vom lua in sedinta de maine, vom continua sa luam masuri asupra carora ne vom consulta cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor”, a subliniat seful Executivului.

Setul de masuri care urmeaza sa fie analizat si adoptat miercuri de Guvern vizeaza: cresterea lichiditatii companiilor; sprijinirea platii somajului tehnic de catre companii pentru angajatii care isi vor suspenda temporar activitatea; reducerea interactiunii directe a cetatenilor cu institutiile statului, o masura in acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale; stimularea capacitatilor de productie pentru cat mai multe bunuri necesare in aceasta perioada de criza, respectiv materiale sanitare de protectie, dezinfectanti.

De asemenea, premierul a subliniat ca sunt achizitionate si vor fi asigurate materiale de protectie a angajatilor din sectoarele din prima linie a combaterii raspandirii COVID-19, precizare facuta in contextul in care reprezentantii sindicatelor si-au manifestat preocuparea cu privire la masurile de protectie a lucratorilor.

Consultarile Guvernului cu reprezentantii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social vor continua in cadrul unui mecanism permanent, sindicatele si patronatele urmand sa fie implicate in definitivarea solutiilor necesare pentru reducerea efectelor economice si sociale produse de epidemia COVID-19, arata sursa citata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: