news

Premierul Orban anunta vizite in doua state occidentale si in Israel: „Chestiuni ce tin de colaborarea in domeniul militar”

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca are stabilita o vizita oficiala in Franta, la sfarsitul lunii octombrie, impreuna cu mai multi ministri, iar in prima parte a lunii noiembrie are programata o vizita in Israel.

Orban a precizat ca la sfarsitul lunii noiembrie va avea o vizita si in Germania, dar programul nu a fost deocamdata convenit oficial.

„Am stabilita o vizita oficiala in Franta la sfarsitul lui octombrie. Avem cateva puncte in discutie in cadrul acestei vizite oficiale, principalul punct este semnarea foii de parcurs privind Parteneriatul strategic dintre Franta si Romania. De asemenea, abordam o serie de alte probleme concrete. Voi fi insotit, cel mai probabil, de ministrul de Externe, de ministrul Economiei, de ministrul Agriculturii si de ministrul Apararii, intrucat sunt si chestiuni care tin de colaborarea in domeniul militar. De asemenea, voi avea o vizita oficiala in Israel, in prima parte a lunii noiembrie. A existat si eventualitatea de a ma deplasa in vizita oficiala in Statele Unite ale Americii”, a precizat Orban, la videoconferinta „RoInvest”.

Premierul a mentionat ca va merge si in Germania, dar programul vizitei nu este inca stabilit.

„Voi merge si in Germania, dar inca nu am programul vizitei fixat. Voi participa la Conferinta de la Berlin. Acum suntem in curs de discutare a detaliilor intalnirilor relatiilor bilaterale, inca nu este un program convenit oficial, dar voi fi prezent in Germania in a doua parte a lunii noiembrie si e normal sa fiu, mai ales in timpul presedintiei germane a Consiliului Uniunii Europene”, a adaugat Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

10 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

10 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

10 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

10 ore ago

Netanyahu spune ca deciziile CPI nu vor afecta actiunile Israelului insa vor crea un precedent periculos

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, ca orice decizie a Curtii Penale Internationale, care…

10 ore ago