Premierul Orban elimina speculatiile: „Suntem departe de o decizie privind carantinarea totala”

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, ca Guvernul este „departe” de a lua o decizie privind „carantinarea totala”, subliniind ca pentru a impune noi masuri de restrictie autoritatile trebuie sa aiba „temeiuri extrem de serioase”.

„Ne confruntam cu o crestere a numarului de cazuri, nu o negam. Pe de alta parte, noi am gandit deja un set de masuri aferente acestei cresteri a numarului de cazuri pe care le aplicam si sunt in curs de aplicare si analizam care sunt efectele acestor masuri. (…) Va trebui sa avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte masuri de restrictie. Iar, ceea ce se tot vorbeste cu carantinarea totala, suntem departe de o astfel de decizie.

(…) Eu spun cu fiecare ocazie ca putem sa traim normal, putem sa avem putine masuri de restrictie cu o singura conditie – oamenii sa respecte masurile de protectie sanitara. Este simplu daca oamenii respecta masurile de protectie sanitara: se pot duce la serviciu, se pot duce la spectacol, pot sa traiasca o viata cat mai aproape de normal, cu o singura conditie – respectarea masurilor de protectie”, a afirmat Orban, intrebat care ar fi pragul de la care s-ar lua in calcul noi restrictii.

Potrivit prim-ministrului, gradul de conformare la regulile de protectie sanitara a crescut. „A crescut gradul de conformare si apreciez foarte mult acest lucru. De asemenea, se vede cu ochiul liber si pe strada, nu numai in Bucuresti, ci peste tot unde s-a depasit pragul de 3, ca o majoritate zdrobitoare a cetatenilor respecta regulile, iar, daca sunt oameni care nu respecta regulile, autoritatile isi fac datoria si ii amendeaza”, a sustinut Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a adaugat ca Guvernul isi doreste sa combata pandemia de COVID-19 asigurand, in acelasi timp, functionarea economiei cat mai aproape de normal posibil.

Mai mult despre: ,

Comentarii: