Premierul Orban o umileste pe Firea: „Cine a fost testat de Firea sa voteze cu Firea. Demagogie desantata”

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica seara, ca Guvernul pe care il conduce a fost atacat cu o multime de „idei nastrusnice” in legatura cu masurile luate in timpul pandemiei, amintind faptul ca i s-a reprosat ca se fac prea putine sau prea multe teste, in timp ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a promis ca va testa „tot poporul la scara blocului”.

Prezent duminica seara la postul de televiziune Realitatea Plus, premierul a fost intrebat in legatura cu motiunea impotriva ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, prilej pentru Ludovic Orban sa o ironizeze pe Gabriela Firea.

„Am fost atacati cu o multime de idei nastrusnice, ca sa nu le caracterizez in alt fel. O perioada ni s-a zis ca facem prea putine teste si doamna Firea, daca va aduceti aminte, a promis ca testeaza tot poporul la scara blocului. Cine a fost testat de Firea sa voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea sa voteze cu Nicusor Dan, atata zic eu, in urma acestei, cum sa spun, expozitii de demagogie desantata.

Ne-au acuzat ca nu testam, ca sa folosim teste rapide. Niste aberatii fara margini. Acum ne acuza ca manipulam cifrele, ca dam cifre mai mari, ca facem prea multe teste. Pai cum facem prea multe teste? Nu ziceau ca facem prea putine? Este adevarat, noi am pornit de la o capacitate de testare, la inceputul epidemiei, de 400-500 de teste si astazi avem capacitate instalata de 17.000 de teste si am ajuns sa facem 11.800 – 12.000 de teste in zilele normale. Asta e manipulare, ca facem teste? Chiar sunt penibile”, a spus Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: