Premierul Tudose arunca in aer de la Bruxelles teoriile oficiale ale liderilor PSD. Mesaj foarte critic privind adoptarea OUG 13

politica

Premierul Mihai Tudose a recunoscut, la Bruxelles, ca adoptarea OUG 13 a reprezentat un „derapaj”. Liderii PSD continua insa sa insiste ca ordonanta a fost necesara iar protestele ulterioare au fost puse la cale de „forte oculte”.

„Tot ceea ce facem trebuie sa se bazeze pe o indelunga si profunda consultare cu toti factorii implicati: de la societate civila, la organismele de control intern ale Justitiei. In niciun caz nu vor mai fi derapaje, de genul surprizelor in cadrul Guvrrnului. Vor urma un traseu predictibil, cu Parlament cu tot si cu consultare generala”, a declarat Tudose dupa intalnirea cu liderii UE.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat marti, in contextul intrevederii cu premierul Mihai Tudose, importanta respectarii valorilor europene si a luptei impotriva coruptiei.

Intr-un mesaj publicat marti pe contul sau de Twitter, Donald Tusk a publicat o fotografie de la intalnirea pe care a avut-o la sediul Consiliului European cu Mihai Tudose, facand referire, totodata, la „valorile europene si asteptarile societatii romanesti privind lupta impotriva coruptiei”.

Conform surselor citate, in cadrul intrevederii a fost transmis si mesajul ca Ministerul Justitiei este insarcinat sa puna in aplicare deciziile Curtii Constitutionale, initiativele urmand sa fie adoptate de catre Parlament si nu de Guvern, cu respectarea transparentei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: