externe

„Premii” in Serbia pentru cei care se vaccineaza. 25 euro pentru fiecare cetatean care „da dovada de responsabilitate”

Guvernul sarb a promis ca toate persoanele cu varste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 pana pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ”responsabilitatea” lor, relateaza miercuri agentia EFE, citata de Agerpres.

”Ne-am gandit cum sa premiem persoanele care au dat dovada de responsabilitate si am decis sa oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

El a anuntat si stabilirea obiectivului ca pana la sfarsitul lunii mai cel putin 55% dintre cei aproximativ sapte milioane de cetateni sarbi sa primeasca cel putin o doza dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19 folosite de Serbia, respectiv Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V sau cel chinezesc Sinopharm.

Pana in prezent 22% din populatia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeana.

Presedintele Vucic a promis ca nu vor fi adoptate ”masuri discriminatorii negative impotriva celor care nu doresc sa se vaccineze”, dar a calificat decizia acestora drept ”iresponsabila si egoista”.

O initiativa de stimulare a interesului pentru vaccinare a venit si din partea unui restaurant din orasul sarb Kragujevac, care le ofera gratis o portie de friptura sau de gulas celor care se vaccineaza anti-COVID-19.

”Afacerea noastra, cateringul, a fost afectata in mod special (…), iar daca vaccinarea este solutia, atunci dorim sa contribuim si noi”, a declarat agentiei Reuters patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

”Avem in meniu vaccinuri atat din Est cat si din Vest, pe gustul fiecaruia”, mai spune acesta, dupa ce sala principala a restaurantului sau a fost transformata de autoritatile sanitare locale in centru de vaccinare cu serurile Pfizer/BioNTech si Sinopharm.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

13 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

13 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

13 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

4 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

13 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

13 ore ago