externe

Presa aude „lovituri nucleare chiar si acolo unde nu sunt”

Secretarul de presa al presedintelui ucrainean, Sergii Nykyforov, a declarat ca presa „a citat incorect” cuvintele lui Zelenski despre „atacuri preventive” impotriva Rusiei daca aceasta decide sa foloseasca arme nucleare, potrivit paginii sale de Facebook, relateaza Ukrinform.

El a spus ca reprezentantii presei au „mers cam departe cu isteria nucleara” si acum aud „lovituri nucleare chiar si acolo unde nu sunt”.

„Presedintele a vorbit despre perioada de pana pe 24 februarie. Atunci era necesar sa se aplice masuri preventive pentru a impiedica Rusia sa inceapa razboiul. Dati-mi voie sa va reamintesc ca singurele masuri despre care se vorbea atunci erau sanctiunile preventive. Doar statul terorist rusesc santajeaza lumea cu explozii la ZNPP (centrala nucleara de la Zaporojie – n.r.) si face aluzie la folosirea armelor nucleare. Nu veti auzi niciodata astfel de apeluri din Ucraina”, a declarat el.

Intr-o declaratie video pentru Institutul Lowy din Australia, Zelenski a spus ca NATO si intreaga comunitate internationala ar trebui revizuiasca procedura de raspuns la posibila utulizare a armelor nucleare de catre Rusia.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

12 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

46 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

58 de minute ago