Presa germana despre alegeri: „Triumful cleptocratilor. Bucuresti, condus de o fosta angajata a unui informator al Securitatii”

politica

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), unul dintre cele mai infleuente ziare din Germania, ¬†afirma ca Bucurestiul a devenit o „fortareata rosie” si subliniaza ca Baia Mare a ales, cu 70% din voturi, un primar aflat in arest pentru luare de mita.

„In fruntea PSD se afla, dupa retragerea lui Victor Ponta, care s-a prabusit urmare a unei afaceri de coruptie, un condamnat penal: Liviu Dragnea”, scrie FAZ, citat de EVZ, care aminteste ca Gabriela Firea a fost moderatoare la postul unui fost informator al Securitatii, Dan Voiculescu.

Ziarul german mai arata ca, la Ramnicu Valcea, primarul a fost reales dupa ce a stat la inchisoare trei ani pentru fapte de coruptie.

„Triumful cleptocratilor a fost posibil pe fondul unei prezente sub 50%. In Bucuresti, prezenta a fost de 33%. Romanii, care in noiembrie 2014 l-au ales presedinte pe Klaus Iohannis, si-au pierdut speranta in schimbarea promisa de acesta”, arata Karl Peter Schwarz. Acesta aminteste cum au esuat trei candidati PNL la primaria Capitalei si apreciaza ca, in aceste conditii, a fost o minune ca Predoiu a luat 12%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: