Presa straina anunta: Romania va reintroduce serviciul militar OBLIGATORIU

news

Ministrul Apararii MIrcea Dusa are de gand ssa reintroduca servicul miliat obligatoriu, ca urmare a cresterii activitatilor militare ale Rusiei in Estul Europei, scrie defensenews.com.

Intentia lui Dusa urmeaza unor initiative similare din alte tari Este Europene. In Lituania, parlamentul a aprobat in martie o lege conform careia va fi reintrodusa recrutarea tinerilor pentru o perioada de cel putin cinci ani. Premierul Algirdas Butkevicius a declarat ca decizia survina ca urmare a „schimbarilor geopolotice din regiune”, care determina tara sa isi intareasca „capacitatea defensiva”.

Si ministrul ceh al Apararii, Martin Stropnicky, a anuntat ca tara isi va mari efectivele de militari de la 16.600 panal 27.000 in 2015. De asemeni, guvernul ceh vrea sa reia recrutarile.

In Parlamentul din Romania se afla in acest moment un proiect de lege ce are ca scop introducerea unor internship-uri pentru tineri in cadrul Armatei. Tinerii intre 18 si 25 de ani vor putea participa la exercitii militare pentru o perioada de sase luni. Porgramul este destinat incurajarii tinerilor pentru a se alatura fortelor armate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: