Presedintele Consiliului European, discutii despre lupta anticoruptie cu Sorin Grindeanu. Ce i s-a cerut imperativ premierului

news

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat vineri, la Bruxelles, angajamentul constant al Romaniei fata de proiectul european si fata de o Uniune Europeana mai puternica in contextul pregatirilor pentru preluarea presedintiei Consiliului UE de catre tara noastra in primul semestru din 2019, dar a subliniat necesitatea avansarii luptei impotriva coruptiei si a asigurarii caracterului ireversibil al acestor eforturi, potrivit unui comunicat de presa al Consiliului European, scrie Agerpres.

Tusk a facut aceste declaratii in cursul intrevederii avute la sediul Consiliului cu premierul roman Sorin Grindeanu, prilej cu care au fost abordate principalele subiecte de pe agenda europeana, dar si recentele evolutii din Romania si prioritatile guvernului de la Bucuresti. Aceasta a fost prima intalnire Tusk-Grindeanu dupa preluarea mandatului de catre actualul sef al executivului roman.

Oficialul european a accentuat nevoia de consolidare a progreselor semnificative in lupta impotriva coruptiei si de garantare a ireversibilitatii acestora, in concordanta cu asteptarile ridicate ale societatii si cu valorile UE.

Cei doi interlocutori au evocat importanta centrala a statului de drept si a combaterii coruptiei pentru a garanta faptul ca cetatenii romani pot beneficia de toate oportunitatile oferite de apartenenta tarii lor la UE.

In cursul dupa-amiezii, premierul Romaniei are prevazuta o intrevedere si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: