Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, accepta participarea sportivilor rusi la Olimpiada de la Paris, daca vor concura sub steag neutru

externe

Emmanuel Macron, aparare, nucleara, Franta, Europa, agresiune ruseasca

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca niciun drapel rusesc nu ar trebui sa fluture la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, participarea sportivilor rusi fiind o problema asupra careia Comitetul International Olimpic (CIO) inca a luat nicio decizie.

Ucraina a amenintat cu boicotarea Jocurilor, desi ar putea renunta la aceasta masura daca sportivii din Rusia si Belarus, aliati de razboi, vor concura sub un steag neutru si nu sub culorile nationale.

„Desigur, nu poate exista un steag rusesc in timpul Jocurilor de la Paris, cred ca exista un consens in aceasta privinta. Pentru ca Rusia, ca tara, nu este binevenita intr-un moment in care a comis crime de razboi si a deportat copii”, a declarat Macron pentru cotidianul sportiv francez L’Equipe.

„Adevarata intrebare, asupra careia organizatia olimpica ar trebui sa decida, este ce loc poate fi acordat sportivilor rusi… Este o chestiune care nu trebuie politizata”.

Invazia pe scara larga a Rusiei in Ucraina a ucis zeci de mii de persoane, a distrus orase, a dezradacinat milioane de oameni si a lovit in plin economia. In acest timp, majoritatea sportivilor rusi care participa la competitii internationale, nu s-au dezis de regimul Putin, ba dimpotriva, unii s-au pozat chiar in uniforme militare, aratandu-si sustinerea fata de acesta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: