Presedintele Iohannis a fost externat dupa ce a suferit o operatie. Imagini de la iesirea din spital – Video

news

Presedintele Klaus Iohannis a parasit vineri dimineata Spitalul de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” unde, cu o zi in urma, a fost supus unei interventii chirurgicale artroscopice la umarul stang. Joi seara, reprezentantii unitatii medicale anuntau ca operatia a decurs fara probleme, iar seful statului urmeaza tratament antialgic, antiinflamator si antibioterapie cu spectru larg, incepand procedurile de recuperare fizica.

Conform Digi24, presedintele i-a salutat din masina pe jurnalistii aflati la poarta spitalului.

Presedintia anunta joi seara ca in cursul zile Klaus Iohannis a fost internat a Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru o interventie chirurgicala la umarul stang si ca interventia s-a desfasurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune.

„Presedintele Romaniei este apt medical pentru indeplinirea atributiilor functiei, starea sa de sanatate fiind optima”, preciza Administratia prezidentiala intr-un comunicat.

Ulterior, spitalul a venit cu date suplimentare, conform carora Iohannis a fost supus unei interventii minim invazive artroscopice la umarul stang, ca interventia a decurs fara probleme.

„Pacientul urmeaza tratament antialgic, antiinflamator si antibioterapie cu spectru larg, incepand, inca din aceasta seara, in post-operator, procedurile de recuperare fizica, conform protocolului aplicat in cazul unui astfel de tratament chirurgical”, au transmis reprezentantii unitatii medicale.

Potrivit acestora, anterior, presedintele a fost supus aceleasi proceduri minim invazive artroscopice si pentru tratamentul afectiunilor suferite la nivelul articulatiei umarului drept.

In 26 aprilie 2016, presedintele a fost operat la umarul drept.

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost internat marti, 26 aprilie a.c. (2016 – n.r.), la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” si operat la nivelul umarului drept”, anunta atunci Administratia prezidentiala intr-un comunicat, precizand ca ”interventia chirurgicala a decurs in conditii optime, cu respectarea tuturor procedurilor”. ”Starea de sanatate a presedintelui Romaniei este foarte buna, fiind apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei”, mai informa Administratia prezidentiala.

La randul lor, reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” precizau atunci, intr-un comunicat de presa, ca presedintele Klaus Iohannis a fost operat la umarul drept pentru „impingement (conflict) subacromial drept”, „bursita subacromiala dreapta” si „leziune de tendon supraspinos”. „Interventia s-a desfasurat artroscopic, a decurs in conditii optime, iar in prezent,starea de sanatate a presedintelui Romaniei este foarte buna”, mai spuneau reprezentantii unitatii medicale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: