externe

Presedintele Joe Biden a recunoscut, intr-un interviu radiofonic, ca a vrut sa se sinucida dupa moartea fiicei sale si a primei sale sotii

Presedintele Biden s-a alaturat vineri prezentatorului de radio Howard Stern pentru un interviu surpriza in direct, stand in studioul acestuia din New York pentru o discutie de aproximativ o ora despre viata personala a lui Biden si despre presedintia sa.

Intr-unul dintre cele mai revelatoare momente ale interviului, Biden a povestit sentimentele sale de disperare dupa moartea primei sale sotii, Neilia, si a fiicei sale de 13 luni, Naomi, inclusiv gandul de a se imbata, desi nu a consumat niciodata alcool.

“Stateam acolo si ma gandeam: O sa scot o sticla de scotch“, a spus Biden, citat de publicatia The Hill. “O sa o beau si o sa ma imbat“.

“M-am gandit la asta; nu trebuie sa fii nebun ca sa te sinucizi. Daca ai fost in varful muntelui, te gandesti ca nu vei mai fi niciodata acolo.” a adaugat Biden. “M-am gandit: “Hai sa ma duc la Delaware Memorial [un pod] si sa sar”“.”

Biden i-a incurajat pe cei care se lupta cu gandurile suicidare sa apeleze la terapie.

Interviul i-a luat pe multi prin surprindere, deoarece nu a fost listat in programul public al lui Biden. El si-a petrecut noaptea de joi spre vineri in New York, dupa ce a participat la o strangere de fonduri organizata de actorul Michael Douglas in Westchester County.

Stern i-a adresat lui Biden si alte intrebari legate de viata sa personala si profesionala, inclusiv despre intalnirea cu prima sa sotie, despre cum a jucat fotbal si povesti despre balbaiala sa din copilarie. De asemenea, el a vorbit despre perioada petrecuta la Facultatea de Drept, in care s-a autointitulat un “natang” pentru ca nu a luat in serios scoala, inclusiv pentru ca a renuntat la manuale.

Stern i-a laudat pe Biden si familia in mod repetat in timpul interviului in mare parte prietenos, abordand, de asemenea, perioada in care Biden a fost avocat din oficiu, dorinta sa de a dezbate cu fostul presedinte Trump inainte de alegerile din noiembrie si gandurile sale despre Curtea Suprema, pe care Biden a numit-o “poate cea mai conservatoare din istoria moderna”.

In unele momente, interviul a devenit mai vesel, inclusiv atunci cand Stern l-a intrebat pe Biden daca a intrat vreodata pe Facebook pentru a cauta femei care l-ar fi respins in trecut pentru a se lauda ca acum este cel mai puternic lider din lume. Biden a ras de intrebare.

Stern ar fi incercat sa obtina un interviu cu Biden in timpul campaniei din 2020, dar acesta nu s-a concretizat niciodata. Fostul candidat democrat la presedintia SUA, Hillary Clinton, a stat de vorba cu Stern in 2019 pentru un interviu.

Stern a fost in trecut prietenos cu Trump, dar de atunci a devenit un critic deschis al fostului presedinte.

Controversatul jurnalist a castigat popularitate prin intermediul emisiunii sale radiofonice difuzate la nivel national, care s-a mutat la SiriusXM in 2006. Asistentii lui Biden au promovat rapid interviul vineri dimineata, iar echipa presedintelui a subliniat ca va cauta sa intalneasca alegatorii acolo unde se afla acestia prin cai netraditionale.

Paul Tencher, un fost consilier al senatorilor democrati, a scris intr-o postare pe platforma de socializare X ca programul de radio al lui Stern a fost “cu adevarat un spectacol cultural important pentru alegatorii de care avem nevoie cu disperare”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

7 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

15 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

15 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

15 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

15 ore ago