politica

Presedintele Klaus Iohannis va participa azi la reuniunea de la Paris, organizata de Emmanuel Macron in sprijinul Ucrainei

Presedintele Klaus Iohannis participa, luni, la Paris, alaturi de o serie de lideri aliati, la o reuniune de lucru privind razboiul de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei si intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Kievului.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de Agerpres, reuniunea de nivel inalt este organizata de presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

Discutiile vor viza evolutia razboiului declansat de Rusia impotriva Ucrainei, implicatiile acestuia asupra securitatii europene si euroatlantice, precum si identificarea optiunilor pentru intensificarea asistentei pentru Ucraina, precizeaza sursa citata.

Klaus Iohannis saluta demersul presedintelui francez si subliniaza ca unitatea si solidaritatea comunitatii internationale in sprijinul acordat Ucrainei sunt esentiale si trebuie mentinute, se arata in comunicat.

Cu acest prilej, seful statului roman va reafirma pozitia constanta a Romaniei de sustinere multidimensionala a Ucrainei atat timp cat va fi nevoie, mai transmite Administratia Prezidentiala.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit injunghiat in stomac in baie. El are 95 de ani – Surse

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit, marti, cu o plaga in stomac in baia…

41 de minute ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

33 de minute ago

Rata anuala a inflatiei a coborat la 5,9% in aprilie 2024

Rata anuala a inflatiei a coborat in luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61%…

28 de minute ago

Epurarile continua la Moscova: seful de personal din Ministerul Apararii, Iuri Kuznetov, unul dintre apropiatii fostului ministru Soigu, a fost arestat de FSB la 5 dimineata

Generalul-locotenent Iuri Kuznetov, seful Directiei principale de personal din cadrul Ministerului rus al Apararii, a…

46 de minute ago

Cel mai cautat traficant de migranti din Europa, poreclit „Scorpionul”, arestat in urma unei investigatii jurnalistice a BBC

Cel mai cautat traficant de persoane din Europa a fost arestat in Irak in urma…

16 minute ago