externe

Presedintele Macron reafirma sprijinul Frantei pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana

Presedintele francez Emmanuel Macron a reafirmat sprijinul guvernului sau pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana (UE), in ajunul Consiliului European din 14 si 15 decembrie, care va aborda atat aceasta candidatura de aderare, cat si pe cea a Ucrainei, transmite EFE, preluata de Agerpres.

Intr-o convorbire telefonica, Macron i-a transmis „deplinul sau sprijin” pentru integrarea europeana presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presa difuzat de Palatul Elysee.

„Seful statului a laudat, inainte de toate, numeroasele progrese ale Republicii Moldova in reforma sistemului judiciar, a sistemului economic si a luptei impotriva coruptiei”, se arata mentioneaza in comunicat.

Macron s-a declarat, de asemenea, „pe deplin dispus” sa consolideze „cooperarea administrativa” intre cele doua tari, punand „experti detasati la dispozitia Republicii Moldova pentru a ajuta la impulsionarea reformelor in curs”.

„In fine, (cei doi sefi de stat) s-au referit la relatiile bilaterale excelente dintre Franta si R.Moldova, in special in domeniul economic, cultural si al apararii”, a detaliat Elysee.

In declaratie se aminteste, de asemenea, ca in timpul ultimei presedintii franceze a Consiliului Uniunii Europene Macron a contribuit in mod semnificativ la obtinerea statutului de candidat la aderare a Republicii Moldova, in iunie 2022.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

43 de minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

O oră ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

10 ore ago