Presedintele Moldovei, surprinsa in avion la clasa economic: „Singurica, cu un bagaj mic si atat de modesta”

politica

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a zburat spre Austria cu un avion obisnuit, calatorind la clasa economic. Moldovenii aflati in avion au fost surprinsi sa o vada „cu un bagaj mic si atat de modesta”.

„Am avut ieri marea onoare sa o intalnim pe presedinta noastra intr-un loc mai putin asteptat, avionul Chisinau-Viena, econom class. Singurica, cu un bagaj mic si atat de modesta”, a scris un moldovean pe Facebook, citat de deschide.md.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei Moldovei, Sorina Stefirta a confirmat informatia prezentata de internaut. Ea a declarat ca nu poate oferi mai multe detalii despre deplasarea respectiva: „Este o scurta vizita privata”.

Recent, Maia Sandu a refuzat sa beneficieze de privilegiile de sef al statului si sa treaca vama dinspre Romania in Moldova sarind peste rand,.

Maia Sandu s-a comportat ca o persoana fizica cand a ajuns la punctul de trecere a frontierei R. Moldova, in ciuda insistentelor politistilor de frontiera.

Automobilul in care se afla Maia Sandu s-a aliniat in randul format la punctul de trecere. Traditional, un politist de frontiera se apropia de masinile aflate in coloana, pentru a verifica numarul de pasageri aflati in fiecare mijloc de transport, dar si sa colecteze pasapoartele.

„Erau multe masini in rand, iar in timp ce un colaborator al Politiei de Frontiera aduna actele oamenilor, a observat-o si pe Maia Sandu. I-au propus sa treaca cu masina fara a sta in multime, insa aceasta a refuzat din start”, scrie sursa citata

Maia Sandu ar fi refuzat categoric sa beneficieze de facilitati, inclusiv sa treaca pe culoarul destinat detinatorilor de pasapoarte diplomatice, chiar daca angajatii Politiei de Frontiera au insistat de cateva ori. Maia Sandu a continuat sa-si astepte randul printre celelalte masini.

„Au mers si alti doi colegi si i-au propus acelasi lucru, sa treaca pe un culoar separat, sa nu stea in rand, iar in scurt timp vor fi gata si actele. Insa au primit acelasi raspuns”, a adaugat sursa citata.

Maia Sandu s-a aflat luna trecuta in Romania, unde a urcat pe Varful Moldoveanu.

Mai mult despre:

Comentarii: