Presedintele Poloniei, pacalit de un farsor rus in noaptea in care a cazut racheta. Rusul a pretins ca este presedintele Frantei, Emmanuel Macron

externe

In noaptea in care o racheta a lovit un sat din apropierea granitei ucrainene, presedintele polonez a vorbit cu o persoana care a facut o farsa, pretinzand ca este Emmanuel Macron, a anuntat,marti, cancelaria prezidentiala.

Intr-o inregistrare de 7 minute si jumatate a convorbirii, postata pe internet de comediantii rusi Vovan si Lexus, presedintele polonez Andrzej Duda poate fi auzit vorbind in engleza cu interlocutorul, care incearca sa aiba un accent francez.

Apelul, a doua oara in ultimii ani cand farsorii din Rusia reusesc sa ajunga la Duda, a avut loc intr-o seara in care lumea se temea ca conflictul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de granitele sale.

„Emmanuel, crede-ma, sunt foarte atent. Nu vreau sa avem un razboi cu Rusia si crede-ma, sunt foarte atent, foarte atent”, ii spune Duda interlocutorului, citat de Reuters.

„Dupa explozia rachetei de la Przewodow, in timpul convorbirilor in curs cu sefii de stat si de guvern, a fost un dialog cu o persoana care pretindea ca este presedintele francez Emmanuel Macron. In timpul convorbirii, presedintele Andrzej Duda si-a dat seama, dupa modul neobisnuit in care interlocutorul a purtat conversatia, ca ar fi putut fi vorba de o tentativa de farsa si a incheiat conversatia”, afirma cancelaria prezidentiala.

Biroul lui Duda investigheaza, impreuna cu serviciile secrete, modul in care interlocutorii au reusit sa ajunga la el, a precizat acesta.

In 2020, Vovan si Lexus l-au sunat pe Duda pretinzand ca sunt secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ceea ce a ridicat intrebari cu privire la securitatea si filtrarea apelurilor in biroul lui Duda.

Vovan si Lexus sunt cunoscuti in Rusia pentru ca vizeaza celebritati si politicieni cu farse telefonice. Ei i-au pacalit in trecut pe Macron, pe cantaretul britanic Elton John si pe fostul premier britanic Boris Johnson, printre multi altii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: