externe

Presedintele Poloniei, pacalit de un farsor rus in noaptea in care a cazut racheta. Rusul a pretins ca este presedintele Frantei, Emmanuel Macron

In noaptea in care o racheta a lovit un sat din apropierea granitei ucrainene, presedintele polonez a vorbit cu o persoana care a facut o farsa, pretinzand ca este Emmanuel Macron, a anuntat,marti, cancelaria prezidentiala.

Intr-o inregistrare de 7 minute si jumatate a convorbirii, postata pe internet de comediantii rusi Vovan si Lexus, presedintele polonez Andrzej Duda poate fi auzit vorbind in engleza cu interlocutorul, care incearca sa aiba un accent francez.

Apelul, a doua oara in ultimii ani cand farsorii din Rusia reusesc sa ajunga la Duda, a avut loc intr-o seara in care lumea se temea ca conflictul din Ucraina s-ar putea extinde dincolo de granitele sale.

„Emmanuel, crede-ma, sunt foarte atent. Nu vreau sa avem un razboi cu Rusia si crede-ma, sunt foarte atent, foarte atent”, ii spune Duda interlocutorului, citat de Reuters.

„Dupa explozia rachetei de la Przewodow, in timpul convorbirilor in curs cu sefii de stat si de guvern, a fost un dialog cu o persoana care pretindea ca este presedintele francez Emmanuel Macron. In timpul convorbirii, presedintele Andrzej Duda si-a dat seama, dupa modul neobisnuit in care interlocutorul a purtat conversatia, ca ar fi putut fi vorba de o tentativa de farsa si a incheiat conversatia”, afirma cancelaria prezidentiala.

Biroul lui Duda investigheaza, impreuna cu serviciile secrete, modul in care interlocutorii au reusit sa ajunga la el, a precizat acesta.

In 2020, Vovan si Lexus l-au sunat pe Duda pretinzand ca sunt secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ceea ce a ridicat intrebari cu privire la securitatea si filtrarea apelurilor in biroul lui Duda.

Vovan si Lexus sunt cunoscuti in Rusia pentru ca vizeaza celebritati si politicieni cu farse telefonice. Ei i-au pacalit in trecut pe Macron, pe cantaretul britanic Elton John si pe fostul premier britanic Boris Johnson, printre multi altii.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

8 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

10 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

10 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

10 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

10 ore ago