Presedintele Poloniei: „Refugiatii pot declansa EPIDEMII, asigurati-va ca sanatatea populatiei este protejata”. Reactie furioasa a politicienilor

externe

Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cerut guvernului sa ia masuri pentru a proteja populatia de „posibilele epidemii” pe  care le-ar putea declansa refugiatii din Orientul Mijlociu.

Duda a declarat duminica, intr-un interviu acordat TV N24, citat de Al Jazeera, ca guvernul a decis sa accpete refugiati, atunci trebuie sa „se asigure ca polonezii sunt bine protejati impotriva riscurilor epidemiologice”. El a fost imediat acuzat de presa si politicieni ca are un discurs de tip nazist.

Duda este membru al partidului „Lege si Ordine”, al carui lider, Jaroslaw Kaczynski, a spus recent ca refugiatii au adus „holera in insulele grecesti” si „dizenterie la Viena”. „Refugiatii aduc tot felul de paraziti care nu sunt periculosi in tarile lor, dar care se pot dovedi periculosi pentru europeni”, a spus Kaczynski.

Lege si Ordine” este dat de sondaje ca principalul favorit in alegerile din 25 octombrie.

Si presedintele Cehiei, Milos Zeman, are un discurs similar. El a declarat, in septembrie, ca refugiatii pot aduce boli infectioase si terorism.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: